Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:24 18 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 365 zile de Sărbătoare în 2022. Ziua 12 – 12.01.2022. Astăzi sărbătoresc flexibilitatea

ro

12 Jan, 2022 11:13 514 Marime text


Ieri v-am invitat să participați la un program de mișcare ce are drept scop recăpătarea flexibilității corpului și a siluetei.
https://vitalitystudio.ro/.../acces-program.../Și nu întâmplător am făcut asta.Perioada Sărbătorilor a fost destul de provocatoare pentru mulți dintre noi.

Și am constatat, alături de multe alte persoane, cum m-am lăsat prinsă într-un vârtej de consum alimentar și lenevie de corp fizic, care și-a lăsat amprenta pe corp.
Mâncarea „corectă”, în cantitatea nepotrivită pentru dinamica fizică duce la creștere în greutate.
Am reușit să pun câteva kilograme în plus, într-o lună, după ce ani de zile m-am menținut la o greutate echilibrată.
 
 
 
 
Și unde s-au depus kilogramele respective?
 
 
 
Desigur că pe zona taliei, pe șolduri și pe coapse.
 
 
 
 
Tot ieri am avut o zi foarte încărcată și plină de obstacole neprevăzute. Și pentru că toată ziua am stat încordată și prezentă, să fac față la multele dificultăți apărute, am realizat spre seară că n-am mâncat nimic, doar am băut fluide.
Așa am putut să fiu mult mai flexibilă și mental să nu intru în stări auto-agresive.
Am putut să observ cum veneau gândurile de frustrare, de furie, de anxietate și le-am putut elibera sau înlocui cu variantele mai utile: fie ”te iubesc, îmi pare rău, te rog să mă ierți, mulțumesc” (versiunea Hoponopono din Hawaii), fie cu afirmații pozitive sau cu EFT (”tu ești adultul, ai mai trecut prin astfel de probleme, știi să le rezolvi”).Flexibilitatea mentală a fost maximă pe consum de fluide. Iar corpul încordat nu a avut loc și timp pentru solide. O zi de fluide este un post minunat, în situații dificile și de stres (dacă permite corpul, desigur).
 
 
 
Dar flexibilitatea mentală este întotdeauna mai ușor de exprimat într-un corp suplu și flexibil, obișnuit să se miște și să nu aibă dureri articulare sau înțepeneli.
 
 
 
Am de gând să-l redobândesc, odată cu voi toți, cei care veți participa la program.


Acționăm împreună, lucrăm cot la cot și revenim la varianta noastră fizică optimă.
Flexibilitatea corpului este atât de importantă pentru viața noastră.
Ea ne ajută să ne ajustăm continuu și să transformăm dificultăți mari din viață în lecții utile și uneori, în povești de spus la mesele cu prietenii (gen ”ce tâmpenie am făcut atunci!”).Flexibilitatea este mereu condimentată cu simțul umorului (râsul de noi înșine este întotdeauna util și contrabalansează ironia sau critica altuia).
 
 
 
 
Astăzi sărbătoresc flexibilitatea.
 


 
Și mă pregătesc să încep programul cu minunatele antrenoare de la Vitality Pilates Studio Constanța, pentru că echipa de acolo este mica mea familie de suflet. Irina, Raluca și Alina, împreună cu mine, am pregătit un program pe cinste, să ne ajute pe noi, să revenim la forma optimă și să împărtășim cu voi determinarea și împuternicirea.
 
 


https://vitalitystudio.ro/program-flexibilitate-silueta.../
 
 
 
 
Când dai de greu este extraordinar să ai o familie de suflet pe care te poți baza întotdeauna.
Dacă simțiți că aveți nevoie de un astfel de program, de redobândit flexibilitatea și suplețea corporală, îmi va face plăcere să ne întâlnim on-line!
 
 
 
Să fim astăzi flexibili/e, mental, fizic și energetic.
 
 
 
Sărbătorim flexibilitatea, ca și atribut dezirabil al adaptabilității noastre umane.
 
 
 
Să ne fie bine, tuturor,
 
 
 
 
Cu iubire
 
 
Articol  preluat de pe Facebook/Zyanna Orinda


Sursa foto: Pixabay

Ti-a placut articolul?

Comentarii