Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

REGINA MARIA inaugurează un nou Centru de expertiză în managementul menopauzei, în Policlinica Delfinariu,din orașul Constanța

ro

27 May, 2024 14:10 760 Marime text

Rețeaua de sănătate Regina Maria, lider în calitatea serviciilor medicale din România,anunță inaugurarea unui nou Centru de management al menopauzei, în cadrul Policlinicii Delfinariu, din orașul Constanța.
Centrul se adresează femeilor aflate în premenopauză, la menopauză sau chiar în postmenopauză și are ca scop o evaluare atentă a simptomelor, realizată de către o echipă multidisciplinară, pentru a îmbunătăți sănătatea fizică și psihică a femeilor care trec prin această etapă fiziologică, dar anevoioasă.
Menopauza face parte din procesul biologic natural al femeilor, însă acestea experimentează diferit simptomele atât ca intensitate, cât și ca durată. Schimbările prin care organismul trece odată cu atingerea vârstei menopauzei nu trebuie ignorate, ci conștientizate și tratate cu importanță. Vizita la medic este recomandată pentru a aduce claritate acolo unde există întrebări și incertitudini, dar și soluții eficiente pentru ameliorarea simptomelor. 


„Femeile trebuie să treacă cu încredere și siguranță prin menopauză. Centrul de management al menopauzei din Policlinica Delfinariu oferă îndrumare și un diagnostic întotdeauna personalizat în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte, care contribuie la menținerea unei vieți active și sănătoase. Pacientele care se vor adresa centrului nostru, vor găsi aici ajutor din partea unor specialiști care lucrează împreună pentru a înțelege simptomele menopauzei, ca femeile să traverseze cât mai ușor această etapă”, a declarat Dr. Simona Sasu, medic primar Obstetrică Ginecologie și coordonator al centrului.



Abordarea multidisciplinară a menopauzei va fi realizată în cadrul centrului de o echipă extinsă formată din 13 medici specialiști. Pacientele care se confruntă cu simptome asociate cu menopauza se pot programa în baza unui bilet de trimitere ori din proprie inițiativă.


Traseul pacientei la Centrul de management al menopauzei
În ziua programării, pacienta va fi preluată de un asistent (patient care) care va coordona traseul de investigații, teste și consultații la diferite specialități. După o examinare generală realizată de medicul generalist, pacienta va fi îndrumată, pentru investigații mai aplicate, către medicul ginecolog și endocrinolog, cei doi specialiști cu rol cheie în gestionarea manifestărilor specifice menopauzei.
Ulterior parcurgerii tuturor investigațiilor de laborator și imagistică, dosarul fiecărei paciente este discutat în cadrul boardului Centrului de management, care va oferi, în baza rezultatelor, cea mai bună strategie de tratament și monitorizare. Setul de teste și consultații poate cuprinde – ecografie de sân/mamografie, examen Babeș-Papanicolau și ecografie pelvină, ecografie tiroidiană, consult cardiologic, ecografie cardiacă, consult dermatologic și psihologic, analize complete de sânge și teste pentru valorile hormonilor tiroidieni și ovarieni. Acestea pot fi completate de alte investigații, în funcție de istoricul pacientei.


 
Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.
 
Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 29 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 830.000 de abonamente. În plus, REGINA MARIA a investit mai mult de 250 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
 
REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 50 de alți jucători de pe piață, având acoperire națională prin sute de locații proprii și clinici partenere. Compania reunește peste 11.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator, stocare de celule stem și stomatologie unui număr de aproximativ 6,5 milioane de pacienți.
 
În ultimul deceniu, peste 625.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,55 la nivelul Rețelei.
 
În 2023, Regina Maria a achiziționat pachetul majoritar al Clinicilor Dentare Dr.Leahu, în cea mai mare tranzacție de profil a anului, marcând, astfel, intrarea într-o piață nouă – dental, Clinicile Dentare Dr. Leahu devenind Regina Maria DentalClinics începând din luna mai 2024. Tot în 2023, compania a lansat un nou proiect medical - EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul REGINA MARIA, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România.
 
Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România - aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu aproape 1,4 milioane de conturi de pacienți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii