Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Luna noua in Balanta- 19 octombrie 2017. Libertatea e la un adevar distanta

ro

19 Oct, 2017 12:10 2466 Marime text

Pe 19 octombrie, la 22:11h ora Romaniei, se formeaza aspectul de Luna Noua in semnul Balantei. Luna Noua ocupa casa a V-a astrologica, ascendentul se afla in Rac, iar stapana Lunii noi- Venus- se afla in Balanta.

Avem de-a face cu o Luna noua speciala, prin aspectele pe care le formeaza, in special cu Uranus (opozitie. Acesta este un aspect dinamic, care poate provoca salturi imense in diferite domenii de viata, pentru fiecare dintre noi, dar mai ales in zona relatiilor.
Luna noua este insotita de Mercur si Jupiter in Scorpion (stelium), sustinuta de Saturn prin sextil, expansionata de Neptun (trigon).

Acest moment este unul de rascruce, cu mari posibilitati de schimbare spontana prin constientizari si clarificari fara precedent, mai ales pentru relatiile noastre, prin contributia pe care noi o aducem in cadrul acestora, prin cine suntem si ce alegeri am facut sau facem de acum incolo.

Desi cunoastem Balanta ca pe un simbol al diplomatiei, imaginii bine ingrijite, armoniei, cooperarii, conceptului "noi", de data aceasta facem cunostinta cu o latura mai putin vizibila, cu ceea ce incercam sa acoperim, sa ascundem si sa cosmetizam la noi. Este acea latura cu care nu ne-am impacat inca, pe care ne e greu sa o acceptam si sa o iubim. E vorba si despre acele daruri pe care inca nu le cunoastem sau pe care, dintr-un motiv sau altul, ne-a fost teama sa le aratam lumii.

Soarele este in cadere in Balanta, iar Uranus de peste drum, in Berbec, capata si mai multa forta in a porni o revolutie a constiintei. El ne spune ca inainte de "noi", exista "eu". Asta este ce avem acum de privit, de observat, de transformat, de vindecat si iubit. Acel "eu" care deseori a fost o imagine distorsionata a lui cine suntem, acel "eu" care incercand sa faca pe plac si sa arate ca e important si conteaza, a obtinut exact contrariul deseori.

Cu alte cuvinte, e momentul sa dam paravanul la o parte, acel paravan cu care am crezut ca ne protejam de lume si de eventualele esecuri, acel paravan care n-a facut decat sa ne acopere inima si sa ne indeparteze de ea, de fiinta si esenta noastra. Este timpul sa iesim la lumina, sa ne aratam, barem in fata constiintei noastre, goi-goluti, fara masti si scuturi, intelegand ca numai prin vulnerabilitate putem cu adevarat sa traim, sa simtim viata, sa cream, sa FIM cine suntem, sa dam un sens inalt existentei. Sa pasim cu curaj prin poarta care acum se deschide in fata noastra, catre o noua posibilitate, un nou fel de a ne trai pe noi si relatiile noastre... cu mai multa bucurie si iubire, mai multa libertate si expresie de sine. 

Cu ajutorul tandemului Mercur-Jupiter in Scorpion, avem acces la adevar si suntem dispusi sa navigam in profunzime. Acum, libertatea este a acelora care vad adevarul si il recunosc. Care recunosc ce vor si ce nu vor. Care nu se mai mint.

Unii se pot simti acum, ca si cand au ajuns la capat. Capatul rabdarii in a fi cine nu sunt, in a pretinde ca le place un ceva pe care-l fac, in a se complace in relatii care sunt doar de conjunctura neavand radacini profunde si sanatoase. Este capatul a ceva si inceputul a altceva. Ceva e necesar sa plece, si e de preferat sa lasam acele parti din noi, care sunt imprumutate, adoptate fara a fi adecvate, copiate, confectionate din neincredere in sine si frica de a ne manifesta autentic, sa plece. Cu un Ascendent al momentului in Rac, poate fi greu sa ne desprindem de un mod familiar de a fi si a ne manifesta, totusi prin experientele pe care le traim, avem constientizarea faptului ca e singura cale. Si ca, daca nu o facem, ne vom produce din ce in ce mai multa durere.

Este un moment in care durerea reprimata poate iesi la suprafata in diverse forme. Unii se vor orienta catre o cauza sociala, un proiect umanitar, un scop politic etc, numai ca, in loc sa fie cu iubire prezenti in asta, isi vor varsa toata furia, durerea si neimplinirile, acolo. E mai mult un demers catarctic, pentru ca simt nevoia sa se elibereze de tot ceea ce le acopera sufletul si le invenineaza propria viata. Altii isi pot varsa frustrarile asupra partenerilor, prietenilor, oamenilor alaturi de care traiesc, prin polemici aprinse, opozitie, lupta pentru propriul adevar. Nu vad niciunul dintre acestea ca fiind potrivit in acest context, caci alimenteaza doar iluzia vindecarii si eliberarii, producand si mai multa durere in ei insisi si in jur. Dar... cine stie, o folosi si asta la ceva.

In schimb, e foarte bine daca fiecare dintre noi isi constientizeaza propriile limitari, convingeri distructive, ganduri toxice, si isi asuma intreaga responsabilitate pentru acestea, fiind apoi dispusi sa le transforme, sa treaca dincolo de ele. Daca fiecare renunta sa dea vina pe altii si sa incerce sa aduca binele cu forta, pentru ca asa ceva nu este posibil. Nu poti obtine pacea si implinirea fortand, acuzand, ironizand, fiind cinic, agresand etc. Poti insa sa contribui la pacea ta si a altora, intelegand ca tot ceea ce transmiti se intoarce, tot ceea ce gandesti creeaza, tot ce faci ramane ca amprenta energetica si fizica in lumea ta. Si ca, in definitiv, nu stii ce e bine si ce e rau, ambele fatete fiind prezente in fiecare moment, in orice lucru si situatie, tu fiind cel care alege ce vede.

Asadar, trecem printr-un proces de purificare. Purificarea lui "eu" care se extinde la nivel de "noi". Daca unele relatii se rup brusc acum, e pentru ca neautenticitatile atarna greu in balanta, si e mult mai bine asa pentru toata lumea. Daca unele relatii se leaga spontan in aceste zile, este pentru ca avem nevoie de ele pentru noul drum pe care sufletul nostru il alege.

Oricum, segmentul relational, dar si traiectoria vietii noastre in general pot cunoaste schimbari si expansiuni bruste datorita constientizarilor noastre, schimbarilor interioare, eliberarii de inhibitii si temeri. De exemplu, unii dintre noi pot sa realizeze ca nu-i mai implineste ceea ce fac sau se hotarasc sa mearga pe "mana" talentelor lor, chiar daca asta nu le confera vreo siguranta sau stabilitate. E posibil sa ne descoperim valente, abilitati, calitati noi, pe care le-am reprimat de dragul unei false sigurante in numele careia am ales un drum nepotrivit si am facut compromis dupa compromis. Putem simti o nevoie imperioasa de nou, de schimbare, de a face ceva diferit, de a trai diferit decat pana acum. Si e important sa avem curajul de a urma acest puternic imbold interior acum.

Cert este ca e un moment puternic, purificator, eliberator, un prilej de alegere a unui drum in acord cu cine suntem, o ocazie de a ne recunoaste si impartasi darurile. Poate ca nu tot ce vom trai in aceste zile va fi placut sau asteptat, dar nu intotdeauna recunoastem ce e bine pentru noi, asa ca in loc sa ne luptam, sa ne opunem si sa respingem, mai bine acceptam, binecuvantam si stam treji. Mai bine ne facem timp sa stam cu noi, sa meditam, sa respiram, sa ne conectam cu centrul fiintei noastre. Astfel, putem avea constientizari si momente de inspiratie noi, putem vedea cai si solutii pe care nu le-am vazut pana acum desi erau in fata ochilor si sub nasul nostru.

Poate fi util sa ne sondam mintea si sufletul, cu intrebari ca:

"Ce-mi place sa fac si fac cu usurinta si bucurie?" "Ce drum mi se potriveste?" "Ce am stiut dintotdeauna ca sunt si nu am aratat lumii?", "Daca ar fi sa recunosc un talent al meu, care ar fi acela?" "Ce-ar fi sa ma accept si sa ma iubesc asa cum sunt?"

Luna noua inspirata si constienta!

Sursa: astrocafe.ro​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii