Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astrocafe.ro Helichrysum, uleiul pentru durere si noi inaltimi ale constiintei

ro

12 Dec, 2017 09:21 1633 Marime text

Cum poate o planta si ulei essential sa ajute in acest fel? Atit de profund? Habar nu am! Sau mai bine zis nu am o explicatie clara. Dar cred in intelepciunea si armonia  Creatorului. Ma gindesc ca structura moleculara a acestor plante are ca target anumite emotii. Fiecare emotie (mai ales cele neprocesate) se materializeaza in corp si devine o amintire stocata/memorie. Stim ca partea responsabila de amintiri/memorie este sistemul limbic - amigdala, hipotalamusul, hipocampul și alte zone ale creierului. 

Cind inhalam/aplicam uleiurile, moleculele lor incep o adevarata calatorie cu un scop. Primul stop il face la sistemul limbic si se pune pe treaba. De acolo creierul incepe sa dea comenzi si incepe o intreaga simfonie de reactii biologice in corp care intr-un final ne sprijina sa ne eliberam si curatam de cele ce nu ne mai onoreaza si mai mult rau ne fac.

Haideti sa vedem ce ne spune cartea "Emotii si uleiuri esentiale" (Emotions and essential oils) despre Helicrysum care mi se pare o minune de ulei:

"Helichrysum elimină durerea rapid și fără efort. Ajută pe cei care au istoric cu circumstanțe dificile de viață - traume, dependență, pierdere sau abuz. Aceste persoane au nevoie de sprijinul spiritual puternic pe care îl oferă Helichrysum. Oferă forță și rezistență „sufletului rănit” în ciuda dificultăților din trecut. Acest ulei restabilește încrederea în viață și în Sine, dând puterea individuală pentru a merge mai departe. Helichrysum are o relație puternică cu lumina soarelui. Creste bucuria, fervoarea și speranța de a trăi. Helichrysum ia sufletul rănit de mână, îndrumându-l prin dificultățile vieții. Dacă individul rănit poate persevera, acest ulei îl poate duce în noi înălțimi ale conștiinței spirituale. Helichrysum le oferă speranța că rănile lor pot fi vindecate.

În urma acestei vindecări și transformări spirituale, Helichrysum poate învăța un individ să aibă recunoștință pentru încercările sale. Îi ajută pe oameni să vadă că dacă nu ar fi fost răniți, nu ar fi căutat vindecare care să aibă ca rezultat o renaștere spirituală. La fel cum moare phoenixul și se ridică din cenușă tot așa ar putea și un individ să se ridice din turbulențele lui. Helichrysum își dă spiritul războinic astfel încât să isi infrunte adversitățile cu curaj și hotărâre. El aduce speranță celor mai descurajate suflete și da viață celor care au nevoie de renaștere.

Emoții adresate: durere intensă, neliniște, tulburări, fără speranță, disperare, traume, răniți
Uleiuri Companion: Blend calmant/Serenity, Blend anti-îmbătrânire/Imortelle, Ginger, Wintergreen"

Kati Heppelmann

Sursa: astrocafe.ro​
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii