Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 30 martie 2010 Constanta 15 grade, Tulcea 16 grade

ro

30 Mar, 2010 12:50 1332 Marime text

Peste sudestul continentului se deplasează zi o masă de aer cald. Aşa că beneficiem de temperaturi mai mari azi decât ieri, vremea devine mai însorită şi şansele de ploaie scad vertiginos. Vom avea valori termice la amiază între 13 şi 21 de grade. Vântul este domol în general, dar în vestul ţării suflă destul de puternic, atingând şi peste 20-25 de kilometri pe oră. Dar, azi putem lăsa umbrelele acasă indiferent în ce regiune a ţării ne aflăm, pentru că norii ce vor traversa când şi când cerul cerul ţării vor fi, se pare, strict decorativi.

Turiştii de la munte se pot în sfârşi bucura de o vreme ceva mai potrivită pentru plimbări în aer liber. Soarele iese de sub nori azi şi gradele încep să se înmulţească. De altfel, e bine să profitaţi de ziua de azi pentru că în noaptea dinspre marţi spre miercuri meteorologii anunţă din nou nori mai ales în masivele din sudvestul ţării, unde nu vor lipsi nici ploile. Vântul se simte destul de puternic pe crestele înalte, dar în rest, este plăcut. După câteva ore de ceaţă matinală pe văi şi în depresiuni, amiaza va aduce, cel puţin azi, maxime generoase, de 9 grade la Sinaia cota 1500 şi Semenic, 11 la Păltiniş şi chiar 12 la Predeal şi 14 la Stâna de Vale.

Cald şi bine azi şi în vest, şi în nord, şi în centru. Nu numai că soarele e astăzi nestingherit de prea mulţi nori, dar şi aerul cald venit dinspre sudvest ridică mercurul cu 5-6 grade peste normalul termic. Vor fi, deci, 18 grade în Cluj Napoca, 19 la Sibiu şi chiar 21 la Timişoara.

Mult soare e azi şi în sud. Norii sunt cât să-i numeri pe degetele de la o mână, ploile nu se arată şi după o dimineaţă destul de rece, amiaza aduce temperaturi de 20 de grade la Drobeta Turnu Severin, ca şi la Craiova şi Giurgiu. În Buzău şi Călăraşi maxima e cu doar două grade mai mică.

Dobrogenii în sfârşit scapă de nori şi de ploi. Soarele este prezent la datorie întreaga zi, aşa că mercurul urcă la 15 grade la Constanţa şi chiar 16 la Tulcea.

Mai puţini nori decât ieri sunt azi şi pe cerul Moldovei. Soarele şi aici este activ, impulsionând maximele să atingă 17 grade la Galaţi, Bacău şi Iaşi şi la 16 la Suceava.

Sursa: realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii