Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cod galben de "fenomene meteo periculoase" ar putea fi emis in zilele urmatoare - surse

ro

01 Feb, 2012 23:00 2005 Marime text

Meteorologii vor emite pentru perioada urmatoare cod galben pentru "fenomene meteo periculoase" in mai multe judete, avertizarea care va fi valabila, cel mai probabil, incepand de vineri la pranz, transmite Mediafax, citand surse oficiale. Subiectul a fost discutat in sedinta de miercuri a Guvernului, au precizat sursele.

Potrivit informatiilor, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a prezentat in sedinta Executivului o informare privind situatia meteo si perspectivele pentru zilele urmatoare, concluzia fiind ca este necesar sa fie emis cod galben de "fenomene meteo periculoase" cel putin pana vineri la pranz.

Intr-un comunicat transmis de Guvern se arata ca ministrul Mediului a anuntat ca, potrivit informatiilor ANM, va fi mentinut si joi Codul portocaliu pentru ger, tot joi urmand sa fie emis Cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase (vant, ninsoare viscolita).

"Avertizarea va fi valabila, cel mai probabil, incepand de vineri la pranz. In cazul in care joi se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, va fi emisa atentionare de polei", transmite Guvernul.

Miercuri, Executivul a anunta ca a decis suplimentarea cu un milion de lei a bugetului Ministerului de Interne, pentru asigurarea combustibilului aferent interventiilor in perioada urmatoare si necesar pentru structurile din subordine, precum Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politie, Politia de frontiera.

Sursa: Hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii