Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Știripesurse.ro Bogdan Licu a renunţat la funcţia de procuror general interimar

ro

08 Feb, 2016 11:03 2304 Marime text
 
Demisia lui Tiberiu Nitu a dat puțin peste cap activitatea din Parchetul General. Atribuțiile sale au fost preluate de adjunctul sau Bogdan Licu, scrie știripesurse.ro.
 
Acesta coordona înainte secția de urmărire penală din PICCJ, cea care se ocupă de cele mai importante dosare din Parchetul General. Bogdan Licu s-a simțit nevoit să renunțe la conducerea acestei secții pe care acum a lăsat-o pe mâna adjunctului său, Codrut Olaru.

Mai multe informații pe: știripesurse.ro

UPDATE, ora 11.22:


Bogdan Licu a confirmat astăzi că a emis un ordin prin care Secția de Urmărire Penală va fi coordonată de Codruț Olaru, adjunctul procurorului general, scrie agerpres.ro.
 
La Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului General există în lucru o plângere depusă de generalul în rezervă Ioan Sârbu, fost șef al Direcției medicale din MApN, în care fostul ministru Gabriel Oprea este reclamat pentru constituire de grup infracțional organizat și plagiat. În plângerea respectivă, Ioan Sârbu le cere procurorilor să îl cerceteze pe Gabriel Oprea și pentru că l-ar fi instigat pe Bogdan Licu să plagieze în teza de doctorat.
 
Bogdan Licu și-a susținut doctoratul în anul 2011 la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, instituție aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), avându-l ca îndrumător științific pe Gabriel Oprea.
 
Potrivit jurnalistei Emilia Șercan, Bogdan Licu ar fi plagiat în lucrarea de doctorat, conform aceleiași surse.
 
În urmă cu două săptămâni, Bogdan Licu s-a abținut în cazul solicitării DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, invocând faptul că și-a făcut doctoratul sub coordonarea lui Gabriel Oprea.
 
Bogdan Licu asigură interimatul la conducerea Ministerului Public, după ce Tiberiu Nițu și-a dat demisia pe 2 februarie din funcția de procuror general, mai scrie agerpres.ro



Sursa foto: luju.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii