Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:05 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numirile lui Bogdan Licu şi Iulianei Scântei ca judecători la CCR - constituţionale

ro

18 May, 2022 15:18 509 Marime text
CCR

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, 18 mai, sesizările USR cu privire la numirile lui Bogdan Licu şi Iulianei Scântei în funcţiile de judecător la CCR. 

USR a sesizat CCR cu privire la hotărârea Camerei Deputaţilor prin care Bogdan Licu este numit judecător la CCR, pe motiv că acesta nu îndeplineşte criteriul constituţional al pregătirii juridice superioare, deoarece dosarul de candidatură nu a conţinut diploma de licenţă.

Bogdan Licu nu a respectat prevederile legale cu privire la documentele necesare a fi depuse în vederea numirii ca judecător la CCR, susţinea USR.
 

„La rândul său, Camera Deputaţilor nu a analizat documentele oficiale care să ateste îndeplinirea de către candidat a condiţiilor de numire, încălcându-se astfel dispoziţiile cuprinse în art. 5 alin. (5) din Legea nr. 47/1992, explica USR.


Potrivit USR, clarificarea situaţiei studiilor juridice ale candidatului Bogdan Licu este cu atât mai importantă cu cât au apărut în spaţiul public "mari dubii" cu privire la existenţa vreunei diplome eliberate pe numele acestuia.

În sesizare se menţiona că din dosarul de candidatură au lipsit şi alte documente, precum cazierul judiciar şi declaraţia de necolaborare cu Securitatea şi cu actualele servicii de informaţii.
 

„Nici măcar o copie după cartea de identitate nu s-a sinchisit candidatul PSD să furnizeze în dosarul de candidatură", susţinea USR.

sursa - Agerpres 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii