Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistii propun impozitarea drepturilor de autor cu 16% - 40%, in functie de venit

ro

10 May, 2010 22:08 1188 Marime text

Sindicaliştii i-au propus preşedintelui Traian Băsescu o listă de măsuri de redresare economică. Printre ele se află reducerea contribuţiei salariatului la pilonul II de pensii, majorarea salariului minim la 705 lei sau modificarea legislaţiei legată de dreptul muncii.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că sindicaliştii şi Traian Băsescu au convenit duminică asupra modificării legislaţiei legată de dreptul muncii, clauzele de impozitare, în sensul în care se va revizui sistemul de impozitare pentru drepturi de autor.

Cota de impozitare a drepturilor de autor în ţara noastră s-ar putea face după schema aplicată în Europa de Vest şi în SUA. "Punctul nostru de vedere este că impozitarea ar trebui să fie de maxim 16% pe salariile de până la 3.000 de lei, 25% pentru cele cuprinse între 3.000 şi 10.000 de lei şi între 38-40%, pentru veniturile ce depăşesc 10.000 de lei", a precizat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Sindicatele şi preşedintele României, Traian Băsescu au convenit să înfiinţeze o structură de criză la care vor participa Preşedinţia, Guvernul, sindicatele, patronatele şi posibil câţiva reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare. Structura va analiza măsurile şi soluţiile alternative de redresare.

Sursa: realitatea.net

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii