Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:38 21 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sindicatul „Cartel Alfa“ solicită Guvernului să retragă Ordonanța ce modifică Codul penal și Codul de Procedură Penală

ro

01 Feb, 2017 13:56 1242 Marime text
Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa“ a luat o poziţie publică cu privire la Ordonanţa 13/2017 prin care se modifică cele două coduri: Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.
 
Într-un comunicat transmis de CNS „Cartel Alfa“ solicită Guvernului să retragă Ordonanța 13/2017 care modifică Codul penal și Codul de Procedură Penală.
 
„Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” este solidară cu mișcarea publică de protest împotriva adoptării prin Ordonanță a modificărilor la Codul Penal și Codului de Procedură Penală.
Considerăm că adoptarea de urgență a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacție normală și în timp util), în ciuda reacției publice vehemente, a instituțiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică“, se arată în comunicatul transmis.
 
Mai mult decât atât, modul acesta de a guverna creează un precedent periculos și extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătății, legea educației, legea salarizării bugetare, legea funcționarului public, Codul economic, etc., susţine federaţia sindicală.
 
Cei care au acordat încredere Partidului Social Democrat, au făcut-o în baza unor promisiuni de guvernare care să pună pe primul plan repararea inechităților sociale majore care polarizează societatea, aruncând de la an la an toți mai mulți cetățeni în sărăcie, un dialog real cu actorii sociali, politici publice inclusive îndreptate spre creștere și creare de locuri de muncă, precum și creșterea investițiilor publice în educație, sănătate și infrastructură, se precizează în acelaşi comunicat.
 
„În privința abordării actului administrativ, programul PSD promovează principiile de “eficiență, responsabilitate, credibilitate, transparență și deschidere către cetățean”. Pentru a respecta aceste principii, care se constituie ca fundament al mandatului acordat de cetățeni, PSD trebuie să ceară Guvernului retragerea OUG 13/2017.
 
În concluzie, CNS „Cartel ALFA” solicită Guvernului retragerea Ordonanței 13/2017 și trimiterea proiectului de act normativ la Parlament pentru dezbatere“, transmite preşedintele CNS „Cartel Alfa“, Bogdan Iuliu Hossu în comunicat.

Sursa foto: Facebook.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii