Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele controlului CNAS Neregului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

ro

04 Feb, 2014 14:06 3419 Marime text

Neregulile constatate de CNAS în spitale în urma controalelor efectuate de Direcţia Generală de Monitorizare, Control şi Antifraudă în perioada 17.12.2013 – 20.12.2013, au produs pagube de 1,5 milioane de lei.

Au avut loc controale inopinate la 10 furnizori de servicii medicale spitaliceşti aflaţi în relaţii contractuale cu casele judeţene de asigurări de sănătate, respectiv a municipiului Bucureşti. În urma acestor controale au fost constatate o serie de nereguli în respectarea obligaţiilor contractuale şi s-au stabilit următoarele măsuri, potrivit CNAS:

Prima decizie a vizat reținerea unui procent de 1% din valoarea de contract aferentă lunilor în care au fost identificate nereguli, aproximativ 1.500.000 lei, pentru următoarele unităţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa,   Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş,    Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea,  Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, Institutul Oncologic "prof. dr. Al. Trestioreanu".   

Această măsură a fost luată următoarele nereguli:

·         foile de Observație Clinică Generală (FOCG) și Foile de Spitalizare de Zi (FSZ) întocmite la nivel de secţii       nu au fost completate în totalitate câmpurile de identificare

·         nu se consemnează integral setul minim de date la nivel de pacient

·          nu sunt consemnate diagnosticele de internare și, la 72 de ore, nu sunt codificate explorările funcţionale, investigaţiile radiologice și alte proceduri terapeutice recomandate, examenele de laborator, rezultatele investigaţiilor medicale efectuate, etc;

·         nu s-a regăsit, anexat la foile de observaţie clinică generală,  decontul de cheltuieli care se eliberează pacienţilor la externare.

Pe lângă acestea, a fost constatată eliberarea unor scrisori medicale care nu conţin în totalitate datele cerute de lege: motivele prezentării, diagnosticul, anamneza, examenul clinic, examenele de laborator, tratamentul efectuat, alte informaţii referitoare la starea de sănătate a asiguratului, tratamentul recomandat (în situaţia în care la externarea din spital a fost eliberată prescripţie medicală cu seria şi numărul acesteia).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii