Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSNews.ro Sute de milioane de euro, viscolite de „băieții deștepți“ care deszăpezesc România. Cine a dat la lopată prin Constanța

ro

28 Dec, 2014 09:01 2329 Marime text
Iarna a venit, „surprinzător“ în luna decembrie. Unii au fost mai bine pregătiți pentru precepitțiile care s-au abătut supra României în ultmele zile, alții au fost cu totul luați prin surprindere de  zăpada care s-a depus pe șosele. Nu la fel de nepregătiți au fost însă atunci când a fost vorba despre contractele pentru deszăpezire.

PSnews.ro a studiat toate contractele acordate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru deszăpezirea din această iarnă.Fără să ne surprindă acest lucru, se poate observa că o serie importantă de afaceriști controversati, în jurul cărora planează suspiciuni de fapte de corupție, ba chiar unii dintre ei se află deja în spatele gratiilor, sunt cei care au câștigat contractele pentru deszăpezire. Acesta au fost semnate în decembrie 2013- ianuarie 2014 pentru o perioadă de 2 ani relateayă PSNews.ro.
Foarte important de precizat este faptul că nu au fost organizate licitații publice pentru acordarea acestor contracte, ci a fost preferată ”tehnica” negocierii directe, pe care unii din abonații la contracte din bani publici sunt adevărați maeștri, mai spun cei de la PSNews.ro

Astfel potrivit PSNews.ro, Theodor Berna, fost consilier al lui Băsescu, „a dat și el la lopată zapadă“ pe bani publici.
Theordor Berma, fostul consilier al lui Traian Băsescu și administrator al companiilor Tehnologica Radion și SC Teloxim CON SRL, se ocupă cu deszpezirea la Malul Mării și Dunării. DN-urile din Constanta si Tulcea  sunt curațate de zăpadă de firmele lui Theodor Berna pentru suma de 17,9 milioane lei (negociere fara anunt de participare). Berna se află în prezent în arest, fiind acuzat de evaziune fiscală și un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii