Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii care nu reactualizează listele electorale vor fi amendaţi

ro

04 Aug, 2012 14:36 1722 Marime text
Guvernul ar putea majora amenzile aplicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru primarii care nu îşi actualizează listele electorale, amenda maximă fiind în prezent de 2.500 lei, a declarat premierul Victor Ponta.

El a evocat posiblitatea majorării acestor amenzi întrebat dacă se aşteapă să fie boicotat de primăriile PDL şi UDMR şi ce se va întâmpla în acest caz.

„Cel puţin, din ceea ce am eu am perceput în acest moment, toţi primarii sigur că au o sarcină în plus şi sigur că au multe întrebări: în cât timp, când facem comisia electorală, cât ne va costa, dar nu am auzit pe nimeni care să spună că nu vrea să facă chestia asta. Până la urmă, ca să fiu corect, şi domnul primar Boc nu a zis să că nu vrea, a zis că nu poate, că cei o mie de angajaţi ai primăriei sunt plecaţi sau nu au în atribuţii. Aici, dacă nu luni, dacă nu reuşim să strângem toate datele, atunci marţi, cel mai târziu, avem şedinţa de Guvern, adoptăm hotărârile de guvern necesare şi, inclusiv, dacă va fi nevoie de o hotărâre legislativă pentru a mări amenzile pe care Autoritatea Electorală Permamentă le are şi în acest moment prevăzute în lege - dacă nu mă înşel cea mai mare este undeva la 2.500 lei - pentru primarii care nu îşi actualizează listele electorale”, a spus Ponta la Realitatea TV.

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a spus premierului Ponta, în cadrul videoconferinţei privind actualizarea listelor electorale, că nu dispune de personalul necesar în acest scop, iar ministrul de Interne, Ioan Rus, i-a replicat că în acest caz trebuie „importaţi” nemţi pentru efectuarea numărătorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii