Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

ro

10 Apr, 2024 18:08 579 Marime text





 
  • Pe 23 Mai tenorii  Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă   concertează la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa în turneul „3 voci magnifice*
 
 
Luna Mai îi aduce pe îndrăgiţii tenori Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă, nume marcante din universul artistic românesc, în premieră împreună pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.
 
Soliştii concertează împreună în turneul intitulat „3 voci magnifice”    şi promit să dăruiască publicului minunate secvenţe muzicale ce îşi au locul
în inimile melomanilor din întreaga lume: celebrele canzonete „O Sole Mio”, „Granada” ori “Valencia”, dar şi ariile cele mai aplaudate din “Rigoletto”, „Traviata”,„Bărbierul din Sevilla” sau „Elixirul Dragostei” sunt câteva dintre nestematele muzicale cu care cele 3 voci magnifice vor încânta publicul în primul turneu ce îi reuneşte pe scenă!
 
Concertul din Constanţa va avea loc pe 23 Mai la Casa de Cultură a Sindicatelor de la ora 19.00, în Constanța.
 
Alături de cei 3 solişti, se va afla Orchestra Simfonică Valahia, care îl va acompania pe Placido Domingo în concertele de la Bucureşti şi Cluj-Napoca din luna noiembrie.
 
Alin Stoica este singurul tenor român care, la finalul anului trecut, a performat în cadrul concertului de Crăciun de la Vatican şi a fost invitatul Papei într-o întrevedere privată. Solistul este şi unicul deţinător din România al premiului Luciano Pavarotti. Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti se remarcă în “La Traviata”, ”Carmen” sau ”La Boheme.”
 
Premiul “Luciano Pavarotti” dobândit în 2017 i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului “ Vota la voce “ ambele obținute în cadrul festivalului de la Sarzana, Italia. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore din lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.
 
În decursul timpului, artistul şi-a desăvârşit pregătirea vocală cu tenorul Ionel Voineag și cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake și Liora Maurer (Metropolitan Opera, New York), ale Marianei Nicolesco și altor specialişti.
 
Descris de către critici ca fiind “un tenor cu o voce colosală cum nu s-a mai auzit de ceva vreme pe scenele românești și nu doar,” Alin Stoica vine în turneul 3 voci magnifice cu câteva repere de mare forţă dramatică, ce vor încânta cu siguranţă publicul.
 
 Citește și
În această săptămână, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța (FOTO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii