Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. La fel s-a întâmplat şi cu cel din Tulcea Prefectul judeţului Galaţi, schimbat de Cioloş

ro

14 Oct, 2016 11:25 2626 Marime text
Dorin Otrocol a pierdut fotoliului de prefect al judeţului Galaţi, după ce premierul tehnocrat Dacian Cioloş a decis schimbarea sa din funcţie. Hotărârea Executivului a fost publicată în această dimineaţă în Monitorul Oficial nr. 812 din 14 octombrie.

Dorin Otrocol s-a aflat la cârma Prefecturii, graţie sprijinului PSD, din noiembrie 2013, înlocuindu-l pe Emanoil Cătălin Bocăneanu (susţinut de acelaşi partid), care a fost trimis după gratii de DNA.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 742/2016, publicată astăzi în Monitorul Oficial al României nr. 812, domnul Otrocol Dorin a fost eliberat din funcția de prefect al județului Galați, pe care o exercita cu caracter temporar, iar pentru eficientizarea activității Instituției Prefectului domnul Panaitescu Gabriel-Aurelian a fost numit prin mobilitate, prefect al județului Galați, prin Hotărârea Guvernului nr. 744/2016, publicată în același Monitor Oficial.

Premierul Dacian Cioloş a susţinut că decizia nu ar avea legătură cu modul în care acesta a gestionat situaţia creată în judeţ ca urmare a inundaţiilor din această săptămână.

"Nu, nu e. Sunt alte motive pe care mi le-a prezentat domnul ministru de Interne", a spus Cioloș, întrebat dacă demiterea prefectului județului Galați a fost luată de Guvern din cauza felului în care Otrocol a gestionat situația inundațiilor.

Locul lui Otrocol va fi luat de inspectorul guvernamental Gabriel Aurelian Panaitescu, care nu se află la prima experienţă în fruntea instituţiei. Acesta a mai fost prefect de Galaţi în perioada mai 2008 - februarie 2009, cu sprijinul PNL, după demisia lui Mihai Capră. Ulterior, Gabriel Panaitescu a deţinut funcţia de subprefect, în perioada 2012-2014, până la numirea lui Răzvan Daniel Olaru în această funcţie de către Guvernul Ponta, scrie viata-libera.

UPDATE 1, ora 13.03

Şi la Tulcea a fost schimbat prefectul, aflat în aceeaşi situaţie: Marin Bădiţă, numit temporar, a fost înlocuit tot temporar cu Alexandru Cristian Iordan.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii