Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Porcii mistreţi găsiţi pe plaja din Mamaia Nord au fost testaţi de LSVSA Tulcea. Ce spun inspectorii

ro

30 Oct, 2017 15:02 2485 Marime text
În urma notificării telefonice din data de 25.10.2017, prin care au fost înştiinţaţi că doi porci mistreți morți se află pe plaja din Mamaia, zona Hanul Piraților, o echipă de inspectori din cadrul DSVSA, s-a deplasat, cu maximă promptitudine, în zona menţionată, unde au fost ridicate cadavrele şi trimise la LSVSA Constanţa și LSVSA Tulcea în vederea stabilirii cauzelor morţii şi efectuării analizelor în regim de urgență.

LSVSA Constanța, în data de 26.10.2017, a eliberat un buletin de analiză  cu rezultat negativ pentru pestă porcină clasică.

După eliberarea buletinului de analiză, probe reprezentative din cadavrele porcilor mistreți au fost expediate la LSVSA Tulcea, în scopul efectuării analizelor pentru pesta porcină africană.

În urma emiterii buletinului de analiză al LSVSA Tulcea, în data de 26.10.2017, rezultatul este negativ pentru pesta porcină africană.

În urma examenului anatomopatologic, s-a observat că animalele erau moarte de aproximativ 4 – 5 zile. Nu s-au găsit leziuni provocate prin împușcare și nici proiectile. Cauza morții, cea mai probabilă, a fost înecul.


Cadavrele celor doi porci mistreți au fost dirijate către o unitate de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Citeşte şi: UPDATE. Imagini de la eveniment Cadavre de porci mistreţi descoperite pe o plajă din Mamaia Nord (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii