Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:11 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de porci mistreţi din Dulceşti îşi aşteaptă sentinţa! Se fac pregătiri pentru uciderea lor

ro

07 Aug, 2018 00:00 1394 Marime text
Direcţia Sanitar-Veterinară Constanţa a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa că urmează să aibă loc uciderea mai multor porci mistreţi infectaţi cu pestă porcină africană, dintr-o fermă din localitatea Dulceşti. Totuşi, acţiunea va avea loc în momentul în care vor fi puse la punct aspectele ce ţin de logistică, atât în ceea ce priveşte personalul necesar, cât şi modalitatea de ucidere a animalelor.
 
Data uciderii mistreţilor infestaţi cu pestă porcină africană va fi decisă în cadrul Centrului Local de Combaterea Bolilor, coordonat de Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa. Potrivit Cristinei Linte, purtător de cuvânt al DSV Constanţa, în momentul de faţă, în toate localităţile unde au fost confirmate focare se lucrează la diminuarea riscului de răspândire.
 
„Sunt măsuri pentru uciderea mai multor mistreţi din localitatea Dulceşti. Însă acţiunea va avea loc de îndată ce avem logistica necesară pentru aplicarea acestor măsuri. Măsurile se vor stabili în cadrul Centrului Local de Combaterea Bolilor, coordonat de Prefectura Constanţa. Când avem toată logistica, se va proceda la uciderea acestora. Săptămâna aceasta, sperăm să se limiteze focarele, să nu mai apară. Sunt măsuri de monitorizare a bolilor permanent, se realizează dezinfecţia gospodăriilor din localităţile unde a avut loc uciderea porcilor“.
 
Momentan nu sunt focare noi, după cum au punctat reprezentanţii DSV Constanţa, însă nu vor fi făcute publice până în momentul în care analizele vor confirma prezenţa gripei porcine. „Deocamdată nu sunt noi suspiciuni de focare, când se confirmă, le vom face publice“, a adăugat Cristina Linte.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii