Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta vrea declaraţie anuală de venit pentru fiecare cetăţean

ro

20 Mar, 2015 21:18 1541 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat, azi,că susţine reintroducerea declaraţiei anuale de venituri pentru fiecare cetăţean, care a fost desfiinţată în 2005.

"Susţin din toată inima că în România să revenim la practică ţărilor occidentale şi a Statelor Unite, anume că fiecare cetăţean să aibă o declaraţie de venituri. În acest moment, noi nu ştim un cetăţean ce venituri a avut, din diverse surse - salarii, pensii, chirii, nu avem o asemenea declaraţie", a spus Ponta, la plecarea de la Consiliul Naţional al PSD, conform hotnews.ro.

El a amintit că declaraţia anuală de venituri a fost desfiinţată în 2005 şi că "este bine" reintroducerea acesteia, "pentru că în felul acesta putem să avem mai multă responsabilitate cetăţenească, putem să ştim cine îşi plăteşte taxele şi cine nu şi aşa putem să aflăm cum e cu îmbogăţirile".

"Ideea europeană şi americană, că fiecare cetăţean să-şi declare o dată pe an toate veniturile nu este în contradicţie cu faptul că plăteşti 16%, e un lucru bun, e un lucru de transparenţă fiscală", a mai spus premierul.

Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii