Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta Noua lege fundamentală a României trebuie să pună capăt conflictului dintre preşedinţie şi şeful executivului

ro

08 May, 2013 10:37 895 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat, la lucrările Forumului Constituţional, că noua lege fundamentală a României trebuie să pună capăt conflictului dintre preşedinţie şi şeful executivului.

"Este momentul în care trebuie să facem această revizuire să regăsim un tip de consensualism de care societatea are nevoie şi pedictibilitate. Există necesitatea de a clarifica raporturile constitutionale între preşedinte şi prim-ministru şi cea mai bună soluţie în bătălia de putere este că trebuie să câştige Parlamentul. În Parlament am mai multă încredere între preşedinte şi prim-ministru. Sunt sigur că o soluţie durata şi de echilibru este ca în Constituţia revizuită, în această bătălie, să ajungem la concluzia că cel mai legitim depozitar al opiniei este Parlamentul", a declarat Victor Ponta, la începutul lucrărilor din Forumul Constituţional.

De asemenea, premierul a precizat că în Constituţia revizuită trebuie introdusă noţiunea de regiune şi trebuie găsită o formulă mai pragmatică referitoare la garantarea drepturilor minorităţilor.
Sursa: RTV 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii