Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții. Reținut pentru operațiuni ilegale cu mașini amanetate (galerie foto)

ro

23 Sep, 2016 15:37 2252 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş și ai Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Tîrgu- Mureş.
 
Activitățile s-au desfășurat la punctele de lucru ale unei firme de amanet şi la locuinţa administratorului acesteia, care ar fi bănuit de evaziune fiscală în formă continuată,  fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
 
Din cercetări a reieşit că, cel în cauză, în calitate de reprezentant legal al firmei de amanet, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile documentele de achiziţie ale mai multor  autovehicule preluate în sistem de amanet şi ar fi întocmit pentru acestea acte de vânzare - cumpărare ca şi persoană fizică.
 
Documentele de achiziţie ar fi facilitat sustragerea de la plata taxelor către administraţia financiară, în urma valorificării bunurilor.
 
Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicați 7.000 de lei şi 1.650 de euro, înscrisuri (contracte de amanet și de vânzare - cumpărare), un laptop, un pistol cu bile, un pistol cu aer comprimat şi două plăcuţe de confecţionat ştampile cu literele din matriţe.
 
12 persoane au fost audiate în cauză, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.
 
Față de administratorul cercetat, de 28 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
 
La percheziţii au participat și poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.
 
Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii