Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

metropotam.ro De vorbă cu Iulia Moldoveanu aka techjulie, UI. Designer ziua şi caligraf noaptea

ro

21 Apr, 2016 18:43 1925 Marime text
 
Iulia Moldoveanu aka techjulie este Brand/UI Designer la ARI Matrix. În timpul liber desenează, pictează şi face caligrafie. Am stat de vorbă cu ea despre pasiune, inspiraţie, instrumente şi multe altele, notează site-ul metropotam.ro.
 
Povesteşte-ne puţin despre tine.
 
Heeey there! Mi se zice Tech (sau Julie) de când eram mai mică, de-acolo s-a născut techjulie, alias pe care îl folosesc absolut peste tot, daaar numele meu real este Iulia Moldoveanu. Într-o luna împlinesc 27 de ani şi am terminat Pictură la Facultatea Ovidius din Constanţa.
 
În septembrie 2015 m-am mutat în Bucureşti şi m-am angajat ca Brand/UI Designer la un startup minunat numit ARI Matrix care se ocupă cu dating online şi dezvoltare personală.
 
Un alt proiect foarte important pentru care lucrez şi pe care l-am văzut crescând frumos de când era mic, este umblat.ro - calendarul complet şi gratuit al evenimentelor din România.
 
Când şi cum a început pasiunea ta pentru caligrafie?
 

Nu pot să reperez momentul exact în care a început. Cred că o dată cu pasiunea pentru desen, a venit şi asta cumva la pachet. Probabil şi din cauza că sunt obositor de curioasă. Singură diferenţa e că nu am studiat caligrafia niciodată, la modul real, deşi mi-am dorit mereu.
 
Crezi că este necesar un background în artă pentru a fi un caligraf/artist bun?

 
În general nu cred că e nevoie de studii specializate, cursuri sau facultăţi pentru a crea. Singură problema, cel puţin din punctul meu de vedere, este timpul. Cred cu tărie că dacă vrei să înveţi şi să te perfecţionezi în ceva, trebuie să fii perseverent, să te dedici şi să munceşti pe rupte. Cursurile ajută pentru că sunt un fel de scurtături, dar viziunea nu ţi-o va da nimeni niciodată.
 
Continuarea pe metropotam.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii