Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Teatrul de Stat Constanța, precizări importante despre premiera spectacolului „Seaside Stories” și deschiderii stagiunii teatrale 2022 - 2023 (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

25 Oct, 2022 10:13 1691 Marime text
 

Teatrul de Stat Constanța organizează marți, 25 octombrie, de la ora 10:00, oconferința de presă organizată cu ocazia premierei spectacolului„Seaside Stories”, în regia lui Radu Afrim și deschiderii stagiunii teatrale 2022 - 2023.

La conferința de presă participă regizorul Radu Afrim, directorul TSC Erwin ȘIMȘENSOHN și o parte a echipei spectacolului (actori, scenograf, lighting designer etc.)

În debutul evenimentului, a luat cuvântul directorul TSC Erwin Șimșensohn. Acesta salută presa prezentă la eveniment. 

Directorul TSC Erwin Șimșensohn

Stagiunea începe cu un delay față de alte teatre din țară. Datorită verii ăsteia foarte încărcate, dar și datorită lipsei spațiului pentru Teatrul de stat. , punctează Erwin Șimșensohn. 


Erwin Șimșensohn vorbește în continuare despre noua stagiune. 

 Iata deschisă noua stagiune cu un proiect cu totul aparte. Am încercat să aducem la Constanța elita regiei românești! spune acesta cu mândrie. 

Radu Afrim este unul din artiștii absolut de marcă ai teatrului românesc. Un regizor cu un univers aparte. El e cel care a venit cu ideea unui spectacol despre mare. Scena este amenajată de un tânăr scenograf de 22 de ani.


În continuarea evenimentului, a luat cuvântul regizorul Radu Afrim.

S-a muncit foarte mult la acest spectacol, într-adevăr. Datorită condițiilor legate de spațiul de manifestare a Teatrului din Constanța., spune regizorul. 

regizorul Radu Afrim

Am ales texte românești ca să legăm direct peisa de Marea Neagră. A fost un paradox în încercarea noastră de a reproduce atmosfera unei plaje într-o sală așa mică. Este un mozaic de texte care o bază aparent reală. 


Despre SEASIDE STORIES

SEASIDE STORIES, o succesiune de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toții, cu picioarele pline de nisip, cu pielea încrețită pe care soarele a uscat apa mării, cu simțurile percepând constant, dincolo de întâmplări, în background, fâșâitul valurilor, oglinda apei cu nuanțele ei niciodată aceleași, linia orizontului, liniștea adâncului, gustul sărat al aerului, mirosul algelor și scoicilor în putrefacție, muzica repetitivă a teraselor, culorile stridente ale jucăriilor de plajă. 

Substratul comun al poveștilor este acel sentiment al vacanței pe litoral, pe care îl împărtășesc, deși nu-l conștientizează întotdeauna, și cei ce locuiesc în apropierea lui, și cei ce revin aici an de an sau măcar din când în când.

Și în toate este Marea, ca un personaj mitologic care umple cu sensul ei toate poveștile. 

Seaside Stories ne fac să rememorăm propriile întâmplări, demult uitate, și să înțelegem ce ne ține sau ne readuce aici.

Regia, scenariul, universul sonor: Radu Afrim
Scenografia: Theodor Cristian Niculae
Asistent regie: Mara Oprea
Lighting design: Cristian Niculescu
Video: Andrei Dermengiu, Marian Adochiţei, Radu Afrim
Asistent scenografie: Paula Rusu
Montaj: Andrei Dermengiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii