Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Culturală Fast început de aprilie, la Muzeul de Artă Constanța

ro

04 Apr, 2022 00:00 2627 Marime text

 
  • Pe 1 aprilie 2022, a avut loc, la Muzeul de Artă Constanța, vernisajul expoziției REdesenări/REinventări/REpovestiri, unde protagoniste au fost Anca Boeriu și Mirela Trăistaru.
Cele două artiste sunt legate de o mai veche prietenie, dar și de structura lor interioară asemănătoare, căci amândouă exprimă în pictură sau în grafică putere și, deopotrivă, fragilitate.

Mirela Trăistaru este nu doar pictor și grafician, ci și designer vestimentar, scenograf, curator, expert în body-painting. Este absolventă a Academiei de Arte Vizuale Ion Andreescu (Secțiile de Design vestimentar și Pictură) din Cluj-Napoca, cu un Master în Pictură la Universitatea de Arte București, actualmente doctorand al Universității de Vest din Timișoara. A avut peste 60 de expoziții personale în țară și în lume și a semnat decorul și costumele pentru 21 de piese de teatru.

În recenta expoziție de la Constanța, Mirela Trăistaru expune desene din diverse etape ale creației și schițe după fotografiile lui Radu Afrim, reprezentând secvențe cu actori din culise.



Cealaltă artistă care expune la Constanța este Anca Boeriu, lect.univ.dr la secția Grafică a Universității Naționale de Artă din București. Este doctor în arte vizuale încă din 2008, premiată internațional pentru lucrările sale și, de asemenea, președinta filialei de grafică a Uniunii Artiștilor Plastici.
 
Lucrările sale nu sunt noi, dar au fost ușor actualizate pentru această expoziție, așa încât să respire un plus de echilibru și armonie, „ingrediente” de care avem atâta nevoie, în lumea decadentă în care trăim azi.
 
Le mulțumim celor două artiste pentru prilejul de a poposi, pentru câteva minute, într-o lume de frumusețe și creativitate, departe de universul dezlănțuit care ne copleșește, uneori.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Vernisajul expoziției de grafică REdesenări/REinventări/REpovestiri, la Muzeul de Artă Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii