Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestări la Castelul Peleș dedicate aniversării principesei Margareta

ro

26 Mar, 2016 20:19 2396 Marime text
 
Evenimentele dedicate aniversării principesei Margareta și împlinirii a 135 de ani de la Proclamarea Regatului României au început astăzi la Castelul Peleș din Sinaia, printre invitați numărându-se premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Educației, Adrian Curaj, scriitorul Mircea Cărtărescu, dar şi tenorul Vasile Moldoveanu.
 
Citeşte şi Tenorul Vasile Moldoveanu, distins cu decoraţia regală „Nihil Sine Deo"

Programul include și un concert aniversar susținut de Camerata Regală în Sala de Muzică a Castelului, dar și o recepție în Salon Maur și în Salonul Italian, ocazie cu care principesa Margareta s-a adresat invitaților.

„Nu consider această seară drept o aniversare personală, ci o ocazie de a ne arăta cu toții atașamentul față de rege și coroană. De altfel, sunt mândră să spun că în ziua de 26 martie noi sărbătorim proclamarea Regatului României. (...) Cel mai bun fel de a ne arăta iubirea și respectul pentru rege este să fim patrioți, să dovedim înțelegere și conștiință civică, să ne respectăm unii pe alții. Să arătăm pe 10 mai că sărbătoarea națională a independenței și suveranității noastre se află în inima noastră", a spus principesa în discursul său.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii