Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Trenul Regal ajunge în Dobrogea. Familia Regală ia parte la scurte ceremonii de primire în gările din Cernavodă, Medgidia și Constanța (galerie foto+video)

ro

15 Jun, 2018 13:10 4869 Marime text
În Anul Centenar al Marii Uniri și al sfârșitului Primului Război Mondial, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Maria călătoresc spre Dobrogea cu Trenul Regal, astăzi, 15 iunie 2018, informează Biroul de Presă al Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei.
 
Trenul Regal va parcurge simbolic drumul spre Dobrogea în cinstea împlinirii a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la țara mamă, precum și a aniversării a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă-Constanța.
 
Potrivit sursei citate, Trenul Regal va opri în Fetești, Cernavodă, Medgidia și Constanța, unde Familia Regală va lua parte la scurte ceremonii de primire, în prezența autorităților locale și a locuitorilor orașelor vizitate.
 
După prima oprire de la Fetești, a doua oprire a Trenului Regal va avea loc la Podul de la Cernavodă, la ora 13.56. Ceremonia de primire se va desfășura, în mod simbolic, pe platoul de la capătul podului dinspre Cernavodă, pentru a onora memoria Regelui Carol I, în timpul căruia a avut loc construcția podului realizat de inginerul Anghel Saligny. Accesul publicului și al presei este liber.
 
A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Medgidia, la ora 14.33. Accesul publicului și al presei este liber.
 
Ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Constanța, la ora 15.40. Accesul publicului și al presei este liber.
 
Conform sursei citate, călătoria Trenului Regal este organizată de Casa Majestăţii Sale Custodelui Coroanei în colaborare cu Ministerul Transporturilor, cu sprijinul Băncii Transilvania, Alcovin Măcin, Negro 2000, Studio Video Art și Aqua Queen.

UPDATE. 3

Trenul Regal a ajuns la Gara Constanța. Principesa Margareta și Principele Radu sunt întâmpinați de primarul Decebal Făgădău, președintele CJC, Horia Țuțuianu și de prefectul Ioan Albu.

Membrii Familiei Regale au fost întâmpinați cu trandiționala pâine și sare de copii îmbrăcați în haine tradiționale.

UPDATE. 2

Trenul Regal a ajuns la Medgidia unde Principesa Margareta și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul Valentin Vrabie. ​

UPDATE. 1

La ora anunțată Trenul Regal a ajuns în gara de la Cernavodă. Principesa Margareta și Principele Radu au coborât pe covorul Roșu.

Cuplul regal a fost întâmpinat cu pâine și sare de cunoscuta solistă de muzică populară, Aneta Stan, dar și de un grup de copii îmbrăcați în costume populare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii