Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Sală polivalentă şi bazin de înot

ro

03 Oct, 2014 18:16 2472 Marime text
După aproape un deceniu de proiecte şi amânări, Constanţa ar urma să beneficieze de o sală polivalentă şi un bazin olimpic de înot. Din câte se pare, obiectivele vor fi realizate prin Compania Naţională de Investiţii prin proiecte tip ce vor fi finanţate în mai multe oraşe din ţară. Costurile s-ar ridica la câteva milioane de euro.
Constanţa va avea în câţiva ani o sală polivalentă şi un bazin olimpic de înot. Construcţiile vor fi realizate pe strada Badea Cârţan, în apropierea stadionului de rugby.
“Predăm o bucată de teren, bucata cu bazinul acela infect pe care îl știe toată lumea, către Compania Națională de Investiții, pentru a realiza un bazin olimpic de înot, cu 10 piste de 50 metri lungime, bazin olimpic ce poate găzdui competiții internaționale. Bazinul se va face conform tuturor reglementărilor internaționale privind competițiile de natație, polo și înot sincron”, a spus, la ședința de Consiliu local care a avut loc ieri, Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa.
Sala polivalentă va avea o capacitate de 5000 de locuri. Consiliul Judeţean a avut în plan realizarea unui astfel de proiect acum mai bine de zece ani, însă nu s-a reuşit concretizarea construcţiei.
“Se va realiza o sală polivalentă care va fi destul de mare.Proiectul inițial, din urmă cu zece ani, era destul de megalomanic, iar acum discutăm despre o sală standard pe care cei de la Compania Națională de Investiții o au printre proiecte și care va costa câteva milioane de euro”, a afirmat Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa.
Nici până în acest moment nu s-a stabilit ca obiectiv o dată pentru realizarea construcţiilor. Momentan, consiliul local a cedat teren către Compania Naţională de investiţii care ar urma să efectueze studiile necesare şi să demareze lucrările.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii