Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Zi decisivă pentru Dan Voiculescu. Omul de afaceri rămâne în închisoare

ro

06 Jan, 2015 16:55 1903 Marime text
Un complet de divergenţă al Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a analizat astăzi Cererea de anulare a pedepsei primite de Dan Voiculescu în dosarul ICA - 10 ani de închisoare.

Completul de divergenţă este alcătuit din trei judecători: Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu.
În decembrie, Lupaşcu şi Tocan nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii privind contestaţia, astfel că a fost format completul de trei care va lua hotărârea definitivă în acest caz.

Judecătoarea Corina Cornelia Dăescu, intrată în completul de divergenţă alături de Lupaşcu şi Tocan, este astfel cea care ar urma să încline balanţa. Dăescu judecă şi dosarul retrocedărilor al primarului Radu Mazăre, aflat pe rol de şase ani, notează gandul.info.

În cazul admiterii contestaţiei, judecătorii pot decide eliberarea lui Voiculescu şi rejudecarea apelului din dosarul ICA.

În 15 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş, condamnaţi la zece, respectiv şapte ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

UPDATE, ora 19.00
Instanţa a decis să respingă contestaţia avocatului lui Dan Voiculescu ca fiind nefondată. Omul de afaceri rămâne în închisoare. Decizia este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii