Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorel Săndesc - Pacienții cu prognosticul cel mai prost vor rămâne în România

ro

09 Nov, 2015 20:14 1228 Marime text
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, a declarat în această seară, într-o conferință de presă, că pacienții de la clubul Colectiv cu prognosticul cel mai grav vor rămâne în România pentru a fi tratați, iar cei cu stare moderat-severă pot fi selectați în vederea transferului la spitalele din străinătate.
 
„Dintre pacienții internați avem trei categorii: pacienții foarte gravi care nu pot fi transferați și care au și prognosticul cel mai prost și care vor rămâne aici să fie tratați, în România, pacienții simplii care au ajuns într-o stare foarte bună și ale căror transferuri nu se mai justifică și apoi categoria care poate fi vizată de transfer a pacienților moderați-severi. Modalitatea de transfer este unică, indiferent de țara în care vor pleca și anume: pacienții sunt selectați de către medici străini care vin aici considerând că aceasta este cea mai corectă metodă, întrucât dânșii știu foarte bine specificul serviciului unde îi vor transfera și apoi prin această selecție se evită orice fel de altă interpretare”, a transmis secretarul de stat, la Spitalul Elias, potrivit agerpres.ro.
 
Tot el a precizat faptul că datorită tuturor canalelor pe care Ministerul Sănătății le-a activat, există o ofertă de locuri de transfer la unități medicale din străinătate mai mare decât numărul de pacienți.
 
„În acest moment, datorită tuturor canalelor pe care noi le-am activat de la ambasade, la ministerele sănătății, la Comisia de securitate medicală a Comisiei Europene, la legături directe între spitale și societatea civilă, iată, avem o ofertă de locuri de transfer mai mare decât numărul de pacienți transferabili”, a completat Dorel Săndesc, conform aceleiași surse.
 
El a făcut un apel către cei care au făcut tot felul de comentarii "nejustificate și neargumentate" în spațiul public să se abțină.
 
"Ar fi bine să se țină totuși cont de părerea celor care se pricep. Din păcate, devine un sport național datul cu părerea despre un subiect pe care nu îl cunoaștem. Fac apel la toți să se abțină de la comentarii nejustificate, neargumentate pentru că realmente, în fața acestui efort, ar fi păcat să pierdem ocazia unui exercițiu de solidaritate la care au marșat cei mai mulți dintre concetățenii noștri. (...) Este imposibil să asiguri un management într-o situație de o asemenea provocare", a spus Săndesc.



Sursa foto: pressalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii