Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputații juriști au votat în favoarea încuviințării reținerii și arestării preventive în cazul lui Nicolescu

ro

23 Mar, 2015 13:04 1304 Marime text
Deputații juriști au dat astăzi rapoarte de admitere la cererea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul deputatului PNL Theodor Nicolescu, urmărit penal în dosarul ANRP, potrivit Agerpres.

Deciziile juriștilor deputați au fost luate în lipsa lui Theodor Nicolescu și a avocaților săi.

„Au fost exercitate două voturi, pentru că solicitarea vizează două măsuri. Pe de o parte, reținerea și pe de altă parte, arestarea. La prima propunere, de reținere, s-au formulat 14 voturi pentru, patru voturi împotrivă și a fost un vot anulat — practic, nu și-a exercitat votul pe buletin. Cea de-a doua, vizând arestarea, 13 au fost pentru, trei au fost împotrivă și trei abțineri", a declarat președintele Comisiei juridice, deputatul Bogdan Ciucă, după exercitarea votului.

Întrebat de ce nu a venit Theodor Nicolescu, Ciucă a spus că acesta a comunicat comisiei că nu va veni, "nu pentru că ar desconsidera această procedură, ci pentru a nu crea o situație delicată în raport cu colegii comisiei cu care a lucrat până în acest moment".

„A și ținut să sublinieze lucrul acesta, că apreciază procedura, activitatea comisiei (...). Pur și simplu, din considerente, dacă vreți, colegiale nu a vrut să participe și nu a trimis nici avocații", a afirmat Ciucă.


Sursa: Agerpres
Sursa foto: masapresei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii