Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OUG 14. Cerere de sesizare a CCR, respinsă de instanță

ro

20 Feb, 2017 17:18 1908 Marime text
Curtea de Apel București a respins, astăzi, solicitarea fostului deputat PNL Theodor Nicolescu de sesizare a Curții Constituționale pe Ordonanța de Urgență nr. 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, care modifica substanțial Codul penal și Codul de procedură penală. Fostul parlamentar liberal ceruse sesizarea CCR în dosarul ANRP, în care el este acuzat de abuz în serviciu, relatează Digi24.

Magistrații Curții de Apel București au decis că nu se justifică sesizarea CCR, în condițiile în care Theodor Nicolescu a argumentat, în cererea sa, că abrogarea OUG 13 prin OUG 14 i-ar fi încălcat dreptul la apărare. Decizia Curții de Apel poate fi atacată în termen de 48 de ore de la pronunțare, la instanța supremă.

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP privind despăgubirea ilegală a lui Horia Simu, a cerut, la termenul din 13 februarie, să sesizeze Curtea Constituţională în cazul OUG 14 care a abrogat ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate Codurile penale.

Pe 25 august 2015, omul de afaceri Horia Simu, foştii deputaţi Marko Attila şi Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată, alături de alte cinci persoane, în dosarul privind despăgubirea ilegală aprobată de ANRP pentru un teren de peste 97.000 metri pătraţi, la un preţ supraevaluat cu 70 milioane de euro.

Pe lângă aceştia, mai sunt judecaţi, sub acuzaţia de abuz în serviciu, Ingrid Zaarour, fost preşedinte al ANRP, şi Mihnea Remus Iuoras, fost vicepreşedinte al instituţiei, foştii membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP Constantin Zaharia Lefter şi Ionela Mihaela Nicolescu (fosta Bărbulescu), dar şi expertul evaluator Alexandru Florin Hanu.

Potrivit procurorilor, prejudiciul în acest dosar ar fi de aproape 70 de milioane de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii