Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De luni, Solutiile anti-inundatii la Ceatalchioi, pe masa Guvernului

ro

15 Jul, 2010 19:48 1453 Marime text

Factorii decizionali ai judeţului Tulcea, pe probleme de inundaţii, s-au întrunit ieri într-o şedinţă la care au participat şi constructorii tul­ceni pentru a se pune de acord ce soluţie se impune pentru a pre­întâmpina pe viitor necazul oa­menilor din Ceatalchioi, comună care a fost cea mai afectată de inundaţiile de la începutul acestei luni.

"Chiar dacă în acest moment prea multe intervenţii nu se pot face şi probabil că mai devreme de luna august nici nu se va putea, totuşi am decis să avem de pe acum o discuţie legată de soluţiile ce se impun la Ceatalchioi pentru a nu ne mai confrunta cu probleme în caz de creştere a cotelor Dunării. A fost o discuţie dură, în care s-au exprimat diverse puncte de vedere şi este poate mai bine aşa. Măcar, la final, am căzut de acord că sunt câteva lucrări hidrotehnice care se impun imediat după ce apele se vor retrage. În primul rând se impune refacerea drumului comu­nal afectat de inundaţii pe o lungime de 1,5 kilometri apărat de un pinten de beton mai înalt decât cotele maxime ale Dunării din acest an. Apoi, digul care apără satul Ceatalchioi trebuie refăcut şi supraînălţat cu precizarea că ar trebui continuat sub formă de potcoavă pe mai bine de 5 kilometri pentru a proteja satul", a declarat prefec­tul Vasile Gudu.

Cât priveşte locuinţele şi gos­podăriile afectate la Ceatalchioi de inundaţii, prefectul a mai declarat: "Am fost asigurat de dom­nul prim-ministru Emil Boc de faptul că se vor aloca materiale de construcţii pentru a sprijini astfel localnicii să îşi refacă locuinţele. Soluţia cu casele modulare a picat pentru că din discuţiile cu oamenii ar fi inutile şi nelocuite. Pe de altă parte, la reconstrucţia caselor acestea vor primi autorizaţie numai dacă fundaţiile acestora vor fi supraînălţate astfel încât să fie în siguranţă în caz că satul va mai fi inundat ca acum".

Soluţiile alese în cadrul şedinţei vor deveni până vineri o docu­mentaţie de specialitate întocmită de Serviciul de Gospodărire a Apelor şi care va fi depusă de către preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, autorităţilor centrale.

Sursa: obiectivtulcea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii