Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Pensionare la vârful Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești. Cine părăsește unitatea

ro

06 Jan, 2017 01:15 10009 Marime text
Ieri, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești„ a avut loc o ceremonie militară organizată cu ocazia trecerii în rezervă a colonelului Paul Moglan şi locotenent colonelului Stelian Clipotă. 

După citirea decretelor de trecere în rezervă şi prezentarea pe scurt a principalele repere din cariera militară a acestora, cei doi ofiţeri au fost felicitaţi de locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie “Getica”, general de brigadă Adrian Soci şi comandantul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, colonel Dorin Toma pentru modul profesionist în care au servit patria, sub drapelul tricolor.


La rândul lor, colonelul Paul Moglan şi locotenet colonelul Stelian Clipotă au rostit cuvinte emoționante, mulțumindu-le colegilor pentru sprijinul primit de-a lungul carierei militare.
 
Paul Moglan a fost comandantul batalionului 341 Rechinii Albi Topraisar, şeful operaţiilor şi instrucţiei din Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti, și acum, la final de carieră, locţiitorul comandantului brigăzii.

La ceremonial a participat și generalul Vasile Hermeneanu, fostul comandant al marii unități militare.
 
Sursa text și foto: Facebook.com/Brigada9Mecanizata
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • EMILIAN-ALEXANDRU NICOLAIDIS 16 Nov, 2019 14:58 Sunteti total nerecunascotori veteranilor, am facut parte din batalionul UM01253 sub comanda unui bun inteligent conducator Rac Traian si multi altii ofiteri de amintit si respectat. As dorii sa revizitez UM 01253 si ca simplu soldat sa va dau ordine, sa sun in goarna adunarea batalionului, am fost in mare AOSB ( AJUTORUL OFITERULUI DE SERVICI ) am facut si mult arest, pentru ca Mamaia si suedezele ma faceau sa sar peste gard in haine civile; am fost degradat din sergent in caporal, cu gradul smuls in fata batalionului, mare rusine !!!!
  • EMILIAN-ALEXANDRU NICOLAIDIS 14 Nov, 2019 07:28 Am incercat bunavoitor sa iau contact cu comandantul actual al UM 01253 Constanta, care face parte din divizia 9 mecanizata. Din nefericire nu am primit vre-un raspuns. Ca veteran care am facut parte in aceasta unitate militara cu bune amintiri sunt dezamagit
  • EMILIAN-ALEXANDRU NICOLAIDIS 06 Oct, 2019 00:22 Fost militar in termen la UM 01253 Constanta, batalionul de transminsiuni 1968-1971. Am trait momente deosebite in acerasta UM.unde am avut buni ofiteri si un comandant competent,a-l acestui batalion colonelul Rac Traian. Colonelul Rac Traian avea o voce calma, moale dar pe intelesul si auzul tuturor ostasilor si ierea respectat si pretuit de toti: de la toti oastasii pana la cei mai inalti ofiteri. Locotent Milea, Capitan Bratoiu, Maior Viciu, capitan Budalanescu, lista este lunga.... Am fost un favorit si priviligieat ca AOSB si ca gornist permanent. Din nefericire....am fost si nedisciplinat ( sarind perse gardul UM. pentru care am fost retrogradat in fata batalionului de la sergent la caporal. ( ieram tanar....nu cu mintea de astazi ) Daca as venii in Romania, as putea vizita UM-01253 cONSTANTA, de dragul amintirilor, nu de a iscodii si pune in periclitate siguranta acestei UM. sau vatama securitatea nationala Romana.
  • Matei Constantin 16 May, 2019 12:15 Cinste si respect ! in anii '74-'75 am fost militar in termen in aceasta unitate, compania de transmisiuni, plutonul radio ( pluton scoala, am venit de la 01248 Medgidia); a fost frumos; daca imi amintesc bine, comandantul de atunci, era parca cel mai tanar general din armata romana, Popa George (sau Victor)
  • Emilian Nicolaidis 12 Mar, 2017 23:13 Mai exicsta divizia 9 mecanizata ?, mi-am facut stagiul militar la UM01253 batalion de transmisiuni sub comanda colonelului Rac Traian. Am trait viata ca militar cu multa pasiune si devotament, la acea vreme pot spune ca UM01253 erea pensionat cu hrana buna, desert, tuica oferita legal de komandant de 23 Augugust, Ziua Armatei 25 Okt, Anul Nou. In vecinatate erea Divizia 9 mecanizata de care UM01253 erea unclusa ca nod de transmisiuni si unde de nenumarate ori am stat de garda la drapelul diviziei. Nu mai imi amintesc dar am fost comandantul garzii la ceremonia in fata unui monument din Constantza, unde cu sabia scoasa am dat onorul superiorilor mei in aceasta ceremonie. Vremurile s-au schimbat mult in Romania si nu m.ar mira ca afaceristi bogati peste noapte au pus labele pe teritorile detinute de armata Romana ( vezi cazul Gigi Becali cu generalii care au schimbat terenuri ) Daca cineva are cunostinte la intrebarea facuta mai sus, pot fi kontaktat pe email : emilian.nicolaidis@gmail.com