Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:58 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Pensionare la vârful Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești. Cine părăsește unitatea

ro

06 Jan, 2017 01:15 5876 Marime text
Ieri, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești„ a avut loc o ceremonie militară organizată cu ocazia trecerii în rezervă a colonelului Paul Moglan şi locotenent colonelului Stelian Clipotă. 

După citirea decretelor de trecere în rezervă şi prezentarea pe scurt a principalele repere din cariera militară a acestora, cei doi ofiţeri au fost felicitaţi de locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie “Getica”, general de brigadă Adrian Soci şi comandantul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, colonel Dorin Toma pentru modul profesionist în care au servit patria, sub drapelul tricolor.


La rândul lor, colonelul Paul Moglan şi locotenet colonelul Stelian Clipotă au rostit cuvinte emoționante, mulțumindu-le colegilor pentru sprijinul primit de-a lungul carierei militare.
 
Paul Moglan a fost comandantul batalionului 341 Rechinii Albi Topraisar, şeful operaţiilor şi instrucţiei din Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti, și acum, la final de carieră, locţiitorul comandantului brigăzii.

La ceremonial a participat și generalul Vasile Hermeneanu, fostul comandant al marii unități militare.
 
Sursa text și foto: Facebook.com/Brigada9Mecanizata

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Emilian Nicolaidis 12 Mar, 2017 23:13 Mai exicsta divizia 9 mecanizata ?, mi-am facut stagiul militar la UM01253 batalion de transmisiuni sub comanda colonelului Rac Traian. Am trait viata ca militar cu multa pasiune si devotament, la acea vreme pot spune ca UM01253 erea pensionat cu hrana buna, desert, tuica oferita legal de komandant de 23 Augugust, Ziua Armatei 25 Okt, Anul Nou. In vecinatate erea Divizia 9 mecanizata de care UM01253 erea unclusa ca nod de transmisiuni si unde de nenumarate ori am stat de garda la drapelul diviziei. Nu mai imi amintesc dar am fost comandantul garzii la ceremonia in fata unui monument din Constantza, unde cu sabia scoasa am dat onorul superiorilor mei in aceasta ceremonie. Vremurile s-au schimbat mult in Romania si nu m.ar mira ca afaceristi bogati peste noapte au pus labele pe teritorile detinute de armata Romana ( vezi cazul Gigi Becali cu generalii care au schimbat terenuri ) Daca cineva are cunostinte la intrebarea facuta mai sus, pot fi kontaktat pe email : emilian.nicolaidis@gmail.com