Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisiile de cercetare a averilor, eliminate din noua Lege ANI

ro

11 May, 2010 17:10 891 Marime text

Membrii Comisiei juridice şi ai Comisiei pentru drepturile omului din Senat au eliminat azi, din forma Legii ANI adoptată de Camera Deputaţilor, toate referirile la constituirea comisiilor de cercetare a averilor, formate din procurori şi judecători pe lângă curţile de apel.

Membrii celor două comisii au adoptat cu 12 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere amendamentul formulat de senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, prin care au fost eliminate din Legea ANI, adoptată de Camera Deputaţilor, prevederile privind înfiinţarea şi funcţionarea comisiilor de cercetare a averilor de pe lângă curţile de apel.


Acestea ar fi trebuit să fie compuse din doi judecători şi un procuror şi ar fi fost în măsură să sesizeze instanţa de judecată, în baza unui raport ANI, cu privire la confiscarea părţii de avere nejustificată sau a organelor de urmărire penală.


Proiectul Legii ANI se află în dezbaterea Senatului, în calitate de cameră decizională, iar Comisia juridică şi Comisia pentru drepturile omului urmează să prezinte un raport plenului.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii