Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea protecției animalelor, aplicată cu fermitate la Suceava. Un bărbat a fost reținut (FOTO)

ro

13 Jan, 2024 14:40 656 Marime text


Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor urmează a continua cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Suceava, urmând ca după definitivarea acestora să fie dispusă soluție procedurală corespunzătoare.

În urma probatoriului administrat polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava au dispus, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat de 36 ani, domiciliat în satul și comuna Bosanci, fără forme legale în satul și comuna Dărmănești, pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, faptă prev. și ped. de art. 25 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor–republicată, constând în aceea că în ziua de 27.12.2023, în jurul orei 17.00, a lovit în mod repetat, timp de aproximativ 15 minute, cu o bâtă din lemn, în zona locuinței sale din localitatea Dărmănești, jud. Suceava, un exemplar canin, în vârstă de aproximativ 5 ani, proprietatea unui vecin de-ai săi, provocând câinelui mai multe răni la nivelul membrelor, după care a abandonat animalul în drumul public situat în fața porții locuinței sale, transmite IPJ Suceava. 

De asemenea, în urma probatoriului administrat de către lucrătorii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, prin ordonanță s-a dispus măsura reținerii bărbatului de 36 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, faptă prev. și ped. de art. 25 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor–republicată.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Reamintim că în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecția animalelor relele tartamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea, a mai punctat sursa citată. 

Astfel, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă:

a) folosirea animalelor sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare;

b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora;

c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

d) rănirea cu intenție a animalelor.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

b) schingiuirea animalelor;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) zoofilia

Respectați legea! Iubiți și respectați animalele!


foto: IPJ Suceava 


Citește și:

Știri ConstanțaAdopție cu bucurie în prag de sărbători, la Constanța!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii