Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât va crește cursul de schimb valutar

ro

07 Jan, 2013 10:07 1601 Marime text

Fără a se diferenția prea mult unele de altele, prognozele economiștilor-șefi ai principalelor bănci din România merg pe o creștere economică sub potențial, inflație ridicată și un curs de schimb ușor depreciat

La unison, analiștii consideră că Banca Națională a României (BNR) va păstra nemodificată dobânda de politică monetară, cel puțin în prima jumătate a anului viitor, la 5,25%. Spre finalul anului, unii analiști, cum sunt Florentina Cozmâncă (RBS Bank) sau Rozalia Pal (Garanti Bank), consideră că nu este exclusă o oarecare relaxare a politicii monetare. În funcție de evoluția inflației și de cum va fi anul agricol 2013, banca centrală ar putea  aplica o scădere ușoară a dobânzii, până la nivelul de maximum 5%.

„Activitatea economică slabă ar putea justifica o dobândă ușor relaxată, dar inflația ridicată impune o politică monetară restrictivă. Tocmai de aceea, până la viitoarea producție agricolă, BNR va păstra nemodificată dobânda de politică monetară“, este de părere Ionuț Dumitru, economist-șef Raiffeisen Bank. 

Citiți continuarea AICI                                     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii