Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare de călătorie în Olanda. Este cod portocaliu de ninsoare. E posibil să fie anulate unele zboruri

ro

10 Dec, 2017 19:20 1397 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc sau tranzitează Olanda cu privire la emiterea de către Institutul olandez de Meteorologie a unei alerte de ninsori (cod portocaliu). Condiţiile meteorologice vor afecta, într-o primă etapă, regiunea de sud a Olandei, urmând ca, treptat, ninsorile să se extindă în partea de nord a Olandei, iar în sud să se transforme în ploaie. Stratul de zăpadă poate atinge între 5 cm şi 10 cm, chiar până la 15 cm în nord, iar viteza vântului poate ajunge până la 90 km/oră.
 
Din cauza ninsorilor şi a vântului, Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează cu privire la posibilitatea producerii de întârzieri sau anulări ale unor zboruri.
 
Conform MAE, totodată, Institutul olandez de Meteorologie şi Organizația de autovehicule ANWB avertizează cu privire la condițiile de polei pe infrastructura rutieră şi recomandă şoferilor să rămână acasă, cu excepția cazului în care călătoriile lor sunt strict necesare.
 
Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31 (0) 70 354 15 80, +31 (0) 70 322 86 12, și +31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Olandei: +31651 596 107. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://haga.mae.ro/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii