Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC susține că nu se confirmă povestea pepenilor ”spumanți, umflați, efervescenți” (video)

ro

28 Jun, 2016 17:28 2681 Marime text
Ieri vă anunţam că pepenii pot fi injectaţi cu substanţe ce accelerează creşterea şi coacerea, iar astăzi vă prezentăm un filmuleţ ce a stârnit numeroase reacţii în mediul online. "Vedeta"? Un pepene cumpărat în Năvodari.

„Terorismul internaţional şi atentatul cu bombă au ajuns în România în pepeni! Nu ştiu ce steroizi folosesc, dar e cam riscant consumul...”, scria, pe Facebook, persoana care a postat o filmare ce a ajuns virală.


Directorul general din ANPC, Paul Silviu Anghel, care se ocupă și de Direcția Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană, a reacționat în urma mediatizării acestui filmuleț. El a anunțat că a fost dispus un control la Năvodari, s-au verificat cele două loturi de pepeni verzi expuse la comercializare, țara de proveniență, Grecia, de unde sunt livrate către magazine.
 

”În urma secționării mai multor pepeni (20 de bucăți), nu s-a confirmat existența pepenilor spumanți, umflați, efervescenți. DSVSA a luat măsura ca operatorul economic să efectueze analize de laborator pentru determinarea conținutului de pesticide, urmând ca rezultatele determinarea conținutului de pesticide, urmând ca rezultatele determinărilor să fie comunicate ambelor instituții în cel mai scurt timp”, a declarat Paul Anghel.



Citește și Pepene injectat cumpărat în Năvodari?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii