Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ancheta procurorilor DNA în cazul fermei Nazarcea a Arhiepiscopiei Tomisului

ro

29 Aug, 2016 11:07 6131 Marime text


Ferma Nazarcea a intrat în anul 2002 în administrarea Arhiepiscopiei Tomisului. Se zvonea la acea vreme că cele 350 de ha de livadă și viță-de-vie au fost un cadou făcut de premierul Adrian Năstase proaspătului Arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, cu care avea o relaţie specială. Tot atunci, liderul PSD i-a dat și un mic ajutor de 3 miliarde de lei vechi, cu care să poată achiziționa utilajele și alte mijloace fixe pe care ferma le avea.

În prezent, ferma Nazarcea a intrat în atenția procurorilor DNA, care au descins pe 26 august, însoțiți de inspectori APIA, în fermă, pentru a vedea cum stau lucrurile în realitate. Pe hârtie, Arhiepiscopia Tomisului stătea bine, deoarece reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au declarat că în ultimii șase ani, clericii au luat aproximativ 1,2 milioane de lei ca subvenție pentru culturile de pe cele 350 de ha.

Doar că, în teren, reprezentanţii APIA, DNA și cei ai Arhiepiscopiei Tomisului nu au mai găsit mare lucru nici din livadă, nici din vie. Așadar, IPS Teodosie, a cărui semnătură e posibil să se regăsească pe solicitările de subvenții transmise către APIA, are de dat niște explicații în fața legii, nu în fața divinității.

Pe de altă parte, Agenția de Plăți ne-a transmis că în anul 2013 inspectorii APIA au efectuat un control în teren și nu au găsit nimic strigător la cer.

UPDATE 1, ora 11.17

Contactat telefonic de redactorii ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat faptul că „controlul APIA a fost unul de rutină. APIA a fost să verifice suprafeţele şi culturile, conform regulilor lor, precum şi subvenţiile. Nu ştiu dacă au fost ridicate documente“.


Sursa: dezvaluiri.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii