Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nazarcea Ovidiu SA, în faliment! Ce se va întâmpla azi la Tribunalul Constanța

ro

14 Dec, 2020 00:00 2570 Marime text
  • Falimentul societăţii comerciale Nazarcea Ovidiu SA se află pe masa Cristinei Constantinescu, judecător-sindic în cadrul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanţa.
  • Ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului, prin Hotărârea de Guvern 300/2002.

Azi, 14 decembrie 2020, este programat al 62-lea termen de judecată în în dosarul (32/118/2003) privind falimentul societăţii comerciale Nazarcea Ovidiu SA. Termenul de azi a fost stabilit pentru a se întocmi şi a se depune Raportul final. Dosarul se află pe rolul Secţiei a II-a civilă din Tribunalul Constanţa din data de 12 mai 2003 și este judecat de Cristina Constantinescu, judecător-sindic.
 

Intrarea în faliment

 
Prin sentinţa comercială nr. 5922/25.06.2004, pronunţată în dosarul 2957/com/2003 al Tribunalului Constanţa, s-a dispus intrarea în faliment a debitoarei SC Nazarcea Ovidiu SA şi desemnarea în calitate de lichidator judiciar a Corinei Curutz, devenită prin reorganizare CC Insol IPURL Constanţa.
 

Reorganizare judiciară

 
De menționat că potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei, iniţial, s-a încercat salvarea societăţii prin deschiderea procedurii reorganizării judiciare, aceasta fiind dispusă prin sentinţa civilă nr. 5005/COM/2003, pronunţată de Tribunalul Constanţa la 25.07.2003, în dosarul nr. 2957/COM/2003.
 
 Reamintim că ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului, prin Hotărârea de Guvern 300/2002.
 
Atunci, Executivul a decis transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 ha (viţă-de-vie şi livadă), proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului.
 
Prin Hotărârea Guvernului nr. 300/26.03.2002, s-a aprobat transmiterea cu plată a imobilului „Grup Social Culme“ din proprietatea SC Nazarcea - Ovidiu SA în proprietatea publică a statului, în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului. Prin art. 2 al aceluiaşi act normativ s-a aprobat transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 de hectare, proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, în proprietatea publică a statului, în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului.
 
Citește și
 
Mii de litri de vin Sauvignon Blanc, impropriu consumului uman
Falimentul fermei Nazarcea, oferită Arhiepiscopiei Tomisului, aproape de final


Mediconst SRL, firma medicului Aurelian Ivaşcu, a intrat în insolvență!

DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii