Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! Se pregătește radierea firmei care deține ferma Nazarcea!

ro

07 Sep, 2022 00:00 2185 Marime text

 
  • Ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului prin Hotărârea de Guvern 300/2002.
  • La vremea respectivă, Executivul a decis transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 ha (n.r. viţă-de-vie şi livadă), proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului.
  • Lichidator judiciar a convocat Adunarea creditorilor SC Nazarcea Ovidiu SA, ce va avea loc la sediul Tribunalului Constanta, la data de 12 septembrie 2022, ora 11.00.
  • Pe ordinea de zi se află aprobarea Raportului final întocmit de lichidatorul judiciar și discutarea cererii lichidatorului judiciar de închidere a procedurii insolvenței aplicată față de Nazarcea Ovidiu SA
 
Societatea Nazarcea Ovidiu SA, (în faliment) ce deține cunoscuta fermă Nazarcea, aceasta fiind administrată de Arhiepiscopia Tomisului, ar putea f radiată din evidențele Registrului Comerțului Constanța.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța din luna mai 2003.

Noul termen a fost stabilit pentru data de 12.09.2022, ora 11:00 pentru a se convoca creditorii prin B.P.I. în vederea aprobării raportului final.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 13999/02.09.2022, CC Insol S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al societatii Nazarcea Ovidiu SA, a depus în instanță o cerere de închidere a procedurii prin care solicită aprobarea raportului final și a situației financiare finale, închiderea procedurii falimentului, cu consecința radierii Nazarcea Ovidiu SA din evidențele Registrului Comertuțui Constanța.
 
Adunarea creditorilor, convocată
 
Mai mult, potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 11129/28.06.2022,  lichidator judiciar a convocat Adunarea creditorilor SC Nazarcea Ovidiu SA, ce va avea loc la sediul Tribunalului Constanta, la data de 12 septembrie 2022, ora 11.00. Pe ordinea de zi se află aprobarea Raportului final întocmit de lichidatorul judiciar și discutarea cererii lichidatorului judiciar de închidere a procedurii insolvenței aplicată față de Nazarcea Ovidiu SA.
 
Potrivit Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 9779/07.06.2022, anul trecut, a fost adjudecată cantitatea de 3.540 l vin, la prețul de 0,20 lei litrul, conform ofertei aprobate.
 
Ulterior s-a constat că vinul nu este destinat consumului uman, context în care lichidatorul judiciar a procedat la anularea licitației, vinul fiind casat.
 
În urma acestei proceduri, nu a rezultat nimic financiar, deoarece cantitatea improprie consumului uman nu a putut fi predată firmei specializate în prelucrarea oțetului, deoarece Nazarcea Ovidiu SA nu deține autorizație de comercializare a oțetului, iar statutul societății o impiedică să îl mai obțină.
 
Agentia Domeniilor Statului, acționar majoritar
 
Potrivit Confidas.ro, Nazarcea Ovidiu SA este controlată de Agentia Domeniilor Statului, ce deține 69.86 % din capitalul social, de SIF Transilvania, 30.07 % din capital, și de o Listă Acționari persoane fizice - 0.05 % din capital.
 
Ferma Nazarcea a fost oferită de Guvernul Adrian Năstase Arhiepiscopiei Tomisului prin Hotărârea de Guvern 300/2002.
 
La vremea respectivă, Executivul a decis transmiterea terenului agricol în suprafaţă de 350 ha (n.r. viţă-de-vie şi livadă), proprietate privată a statului, din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi în folosinţa Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Tomisului.
 
La data de 25 iunie 2003, prin sentinţa civilă nr. 5005/COM/2003 pronunţată de Tribunalul Constanţa, a fost declanșată procedura reorganizării judiciare.
 
Această procedură de salvare a fermei nu a dat roade, motiv pentru care, prin sentinţa comercială nr. 5922/25.06.2004, pronunţată în dosarul 2957/com/2003 al Tribunalului Constanţa, s-a dispus intrarea în faliment a debitoarei SC Nazarcea Ovidiu SA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Chilipiruri la Constanța!
Cu 4000 de lei poți cumpăra, la licitație, cinci mașini – două Dacia Logan și trei Hyundai Accent


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii