Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Hans Klemm spune că SUA „acordă tot mai multă atenție evoluțiilor din zona Mării Negre”

ro

01 Feb, 2016 20:42 1266 Marime text
 
Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a declarat astăzi că Washingtonul acordă tot mai multă atenție evoluțiilor din zona Mării Negre.
 
De asemenea, oficialul a preciat faptul că se dezvoltă potențiale contramăsuri pentru a spori apărarea în această regiune.
 
„În NATO, pe lângă îngrijorările cu privire la agresiunea din Ucraina și implicațiile pe care acest lucru le are pentru apărarea și securitatea aliaților noștri din regiunea baltică, suntem foarte îngrijorați și de implicațiile pentru regiunea Mării Negre. Asta e ceva ce românii au solicitat de câtva timp NATO să analizeze mai atent. (...) Și SUA, care lucrează cu aliații din NATO, acordă tot mai multă atenție evoluțiilor din zona Mării Negre și dezvoltă potențiale contramăsuri pentru a spori apărarea în această parte a lumii”, a precizat ambasadorul Hans Klemm, la o masă rotundă cu jurnaliștii, notează agerpres.ro.
 
Oficialul american susține că libertatea navigației este foarte importantă oriunde în lume pentru SUA.
 
„SUA rămâne foarte îngrijorată de agresiunea Rusiei în Ucraina și se opune anexării ilegale a Crimeei. Suntem, de asemenea, îngrijorați, de militarizarea Crimeei și (...) de implicațiile pe care acest lucru îl are asupra liberei navigații și accesului în Marea Neagră”, a a completat ambasadorul SUA la Bucureșri. 



Sursa foto: Facebook - U.S. Embassy Bucharest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii