Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă printre părinți! Focar de păduchi la o grădiniță din Constanța? Ce spune directorul unității

ro

25 Oct, 2016 11:00 10166 Marime text






Părinții din Constanța sunt îngrijorați de focarele de păduchi din școlile constănțene care par să fie o problemă fără rezolvare în acest an. Direcția de Sănătate Publică din Constanța anunța chiar la începutul acestei luni că în acest an au fost descoperite numeroase cazuri de copii infestați cu pediculoză, (păduchi), peste 220 de cazuri fiind înregistrate în urma triajului de la începutul anului școlar.

Pe pagina de Facebook a ziarului Ziua de Constanța, am primit un mesaj despre situația care există într-o grădiniță din Constanța. „Vreau să mă ajutați într-o problemă majoră. Prietena mea are fața la Grădinița nr. 6 din Constanța și de trei săptămâni se luptă cu focarul de păduchi. A început prin a-și ține copill acasă decât să îl lase în colectivitate, de frică să nu se umple și fetița ei de păduchi. Se pare că Grădinița nu face nimic pentru înlăturarea problemei și se primesc în continuare copii plini de păduchi. Numai în clasa prietenei mele sunt cinci cazuri. Cine știe câți copii mai sunt în grădiniță cu astfel de probleme.  Mâine dimineață, mama fetiței va merge să facă reclamație la Direcția de Sănătate Publică“, a scris femeia pe Facebook.

La rândul ei, directoarea Grădiniței nr. 6, Elena Enache, dezminte informația potrivit căreia copiii sunt primiți în colectivitate infestați cu păduchi.

„Sunt exagerări. Am avut 2 cazuri în două grupe diferite, dar copiii au fost trimiși acasă. Se întorc în colectivitate doar cu aviz favorabil de la medicul de familie. Asistentul medical al grădiniței verifică zilnic toți copiii“, a declarat pentru Ziua de Constanța, Elena Enache. 


Citește și:

Păduchi, râie, meningită şi hepatită: Ce afecţiuni au descoperit medicii în şcolile şi grădiniţele constănţene!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii