Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa Câţi elevi s-au întors din vacanţa de iarnă cu păduchi şi râie

ro

01 Feb, 2017 10:10 1355 Marime text
După revenirea din vacanţa de iarnă, asistenţii medicali din şcoli au efectuat triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, în perioada 16.01 – 26.01.2017. Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a transmis un comunicat cu privire la triajul epidemiologic.
 
„La reînceperea cursurilor după vacanţa de iarnă, medicii şi asistenţii medicali din cabinetele şcolare (în urban) şi medicii de familie (în rural) efectuează examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivităţile de antepreşcolari, preşcolari şi elevi.
 
Scopul triajului este de a depista şi izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecţii şi bolnavii de boli contagioase.
 
Rezultatele sunt următoarele :
 
Au fost centralizate triajele epidemiologice primite de la 256 unitati de învăţământ (creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli, şcoli profesionale, şcoli speciale şi licee), au fost examinaţi 61.721 subiecţi şi s-au înregistrat un număr de 457de cazuri de îmbolnăviri.
 
Hepatita virală (A) - 0
Alte hepatite virale acute - 0
Rujeolă - 0
Rubeolă - 0
Varicelă - 1
Parotidită epidemică - 0
Tuse convulsive - 0
Gripă - 0
Scarlatină - 0
BDA - 0
Dizenterie bacteriană - 0
Meningită (virală, bacteriană) - 0
Encefalite - 0
Angine – 194 cazuri
Angine cu SH - 0
Alte boli infecţioase - 83 cazuri
Scabie (râie) - 2
Pediculoză (păduchi) – 161 cazuri
Micoze - 16 cazuri
Alte boli parazitare - 0
 
După efectuarea recontrolului, numai pentru cazurile de scabie şi pediculoză depistate la prima examinare, au fost înregistrate 37 cazuri de pediculoză şi 1 caz de scabie.
Pentru aceşti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medical colectivităţii.
 
Comparativ cu anul 2016, aceeaşi perioadă, cand au fost triaţi 35.199 subiecţi şi s-au înregistrat 438 cazuri de îmbolnăviri, se constată că s-a înregistrat o scădere de 0,5% a numărului total de îmbolnăviri, o scădere de 0,45 % a numărului total de angine şi o scădere de 0,13% a numărului total de pediculoze, raportat la numărul copiilor examinaţi“, se arată în comunicatul DSP Constanţa.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii