Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fratele soferului din X5 a murit in accident, acum doi ani

ro

30 Aug, 2008 00:00 1322 Marime text

George Ardeleanu, de 21 de ani, din Costinesti, si-a parcat masina pe plaja, sambata dimineata, si s-a dus sa-si rezolve treburile.

La plecare, insa, nu i-a observat pe cei doi turisti care faceau plaja. A pornit linistit bolidul si a incercat sa intoarca. Cele doua victime nu au avut nicio sansa. Mihaela Dragoi, de 43 de ani, si Vasile Anton, de 42 de ani, ambii din Bucuresti, si-au incheiat concediul pe patul de spital. Plimbati de la un spital la altul, oamenilor nici acum nu le vine sa creada ce li s-a intamplat. "Nici acum nu mi-a trecut spaima, este groaznic sa deschizi ochii si sa vezi o masina deasupra ta", spune barbatul. Este in aceeasi stare de cand a fost adus si are dureri mari la nivelul pieptului si coastelor. Cei doi venisera la mare doar pentru o zi si o noapte si au sfarsit pe paturile spitalului. Colac peste pupaza, parintii soferului vinovat ii viziteaza pe cei doi raniti, afirmand ca nu este nimic grav si ca vor iesi impreuna in discoteca, dupa doar doua zile. In plus, tatal lui George Ardeleanu incearca sa il mituiasca pe barbat, aducandu-i in fiecare zi cate 50 - 100 de lei, pentru doctori.

Print si cersetor

In timp ce tanarul de 21 de ani, care se faleste cu al sau BMW X5, detine, impreuna cu tatal sau, societatea Dangyo Comercial SRL, barbatul accidentat duce o viata modesta in Capitala. Vasile Anton locuieste intr-o casa de pe strada Vulturului nr. 87, din sectorul 3, alaturi de concubina, mama, fratele Nicolae Anton, in varsta de 30 de ani, si prietena acestuia, Vasilica Olaru. Pana sa ia decizia de a-si petrece concediul in Costinesti, barbatul de 43 de ani mai castiga un ban ajutandu-si varul, care detine o terasa in Capitala. In schimb, Mihaela Dragoi, concubina acestuia, primea lunar o pensie pentru persoane cu handicap pentru tulburari psihice. In aceste conditii, cele doua victime au strans din greu, tot anul, bani pentru a petrece un mic sejur la malul marii. Insa, chiar in ziua in care ar fi trebuit sa se intoarca acasa, George Ardeleanu i-a bagat in spital. Din spusele lui Vasile Anton, isi permiteau sa simta briza marii o data la doi-trei ani.

"Sa-si vanda masina, sa-si vanda tot..."

De pe patul de spital, turistul din Bucuresti dezminte afirmatiile legate de modul in care s-a produs accidentul. "Intrebati-i pe cei de pe plaja. A facut toata ziua ture cu masina pe nisip si i-a deranjat pe toti cei care erau acolo", spune acesta. Nu reuseste sa-si scoata din minte imaginea sotiei strivita de rotile BMW-ului X5. "Cand le-am povestit pacientilor internati cu mine in salon cum s-a intamplat, au inceput sa rada de mine. Cand a venit tatal celui care a dat cu BMW-ul peste noi, i-am zis direct sa-si vanda masina, casa... sa o faca bine pe sotia mea", continua, tusind, Vasile Anton. Traieste alaturi de Mihaela Dragoi de peste 14 ani si venise la mare, la rudele sale. Spera sa se relaxeze si sa uite, pentru cateva zile, de grijile cotidiene. Dar planurile i-au fost spulberate brusc de inconstienta tanarului din Costinesti. "Cred ca vreo doua luni o sa mai raman in spital, imobilizat la pat", continua, gemand, turistul de 43 de ani. Ironia sortii a facut ca, in salonul alaturat, sa fie internata si prietena barbatului din Bucuresti. "Au adus-o acum de la Eforie. Scuipa sange. Cred ca de aceea", explica victima. A vazut cum asistentele o duceau cu targa pe holul unitatii sanitare. Dr. Bogdan Campineanu, director medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, confirma afirmatia barbatului. Potrivit acestuia, pacienta a fost transferata in sectia de Chirurgie II, dupa ce, duminica, medicii luasera decizia de a o interna la Spitalul de Ortopedie Traumatologie si Recuperare Medicala din Eforie Sud. Au aparut complicatii, iar in cursul zilei de ieri, pacienta a trebuit sa fie retransportata cu o ambulanta la SCJU. A fost supusa investigatiilor de imagistica, i s-a facut o tomografie. Pacienta are fracturi costale si o colectie de lichid pleural", a declarat dr. Bogdan Campineanu. Rudele celor doua victime se gandesc sa-i intenteze proces vinovatului.

Fratele, mort in accident

George Ardeleanu, tanarul din Costinesti, care a bagat doi turisti in spital pentru a-si pune in valoare bolidul, este la fel de pasionat de cai putere ca si fratele sau. Pe 7 ianuarie 2006, Danut Ardeleanu, student la Universitatea Maritima Constanta, murea in accident, dupa ce, din cauza vitezei excesive, intra cu masina intr-un copac. Tanarul, in varsta de 19 ani, conducea un Opel Astra cu numarul de inmatriculare CT 1691, dinspre Costinesti catre Constanta, pe banda a doua a drumului. Din cauza vitezei excesive si a carosabilului, pierdea controlul autoturismului. Opelul s-a rasucit si a intrat puternic cu partea stanga intr-un copac de pe marginea soselei, in apropiere de Tuzla. In urma impactului, doi tineri, pasageri ai autoturismului, ajungeau cu multiple traumatisme la spital. Fratele lui George Ardeleanu si Oana Mihaela Mechenici, eleva de pe bancheta stanga din spatele autoturismului, decedau striviti de fiarele contorsionate. La doi ani de la accident, George Ardeleanu a fost, sambata, la un pas de a comite aceeasi tragedie ca fratele sau. Numai ca, de aceasta data, nu ar fi decedat el, ci alte doua persoane care alesesera statiunea Costinesti ca destinatie de concediu.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor} {autor} Mugur MURARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii