Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vedetele susţin dreptul la sănătate al copiilor

ro

24 Aug, 2011 15:02 1192 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Vedetele susţin dreptul la sănătate al copiilor

MELANIA MEDELEANU, SIMONA BĂLĂNESCU ŞI MAGDA VASILIU S-AU ALĂTURAT CAMPANIEI WORLD VISION, ”MAME BUNE, COPII SĂNĂTOŞI”

Bucureşti, 24 august 2011 – Începând de luna aceasta, Campania World Vision de strângere de fonduri „Mame bune, copii sănătoşi” este susţinută de Melania Medeleanu – realizatoarea emisiunii   „Megastory” de la Realitatea TV, Simona Bălănescu – realizatoarea emisiunii „Trăieşte Sănătos” de la Antena 2 şi de Magda Vasiliu – prezentatoarea ştirilor Focus de la Prima TV. Campania „Mame bune, copii sănătoşi” are ca scop îmbunătăţirea stării de sănătate şi de nutriţie a mamelor şi copiilor din mediul rural.
 
Alături de Daniela Nane şi de doamna dr. Ana Culcer care s-au alăturat campaniei în luna mai a acestui an, cele trei vedete vor sprijini World Vision România în lupta pentru dreptul la sănătate al copiilor din comunităţile rurale defavorizate şi vor încerca să strângă fonduri pentru a  putea oferi unui număr cât mai mare de copii şansa de a creşte sănătoşi.  Totodată, pe parcursul implicării lor în campania „Mame bune, copii sănătoşi”, Melania Medeleanu, Simona Bălănescu, Magda Vasiliu şi Daniela Nane vor vizita, alături de echipa World Vision, mămicile şi copiii din mediul rural şi vor încerca să conştientizeze societatea cu privire la problemele cu care se confruntă aceştia. 

Din păcate, din cauza sărăciei, lipsei resurselor şi a nivelului scăzut de educaţie sau informare al mamelor din zonele rurale defavorizate din România, mulţi copii nu beneficiază de îngrijire corespunzătoare, ajungând să se confrunte cu lipsuri grave. Prin intermediul campaniei “Mame bune, copii sănătoşi”, World Vision România va asigura copiilor şansa de a creşte sănătoşi şi va facilita accesul la servicii medicale de bază pentru femeile gravide şi copii, campania având la bază o componentă educaţională puternică.

„Mă bucur că mi s-a oferit oportunitatea de a îi ajuta pe micuţii din mediul rural, de a le oferi şansa la o viaţă mai bună. Cu drag mă voi implica în toate acţiunile World Vision din cadrul campaniei şi voi încerca să conving cât mai mulţi oameni să se alăture cauzei campaniei pentru ca un număr cât mai mare de copii din România să fie sănătoşi”, a declarat Melania Medeleanu.

„Este atât de simplu să fii bun. Trebuie doar să vrei, să îţi canalizezi atenţia şi în această direcţie. Sănătatea copilului este cel mai de preţ dar pentru orice mamă. Din pacate, foarte mulţi copii din România se confruntă cu probleme de sănătate care le afectează întreaga evoluţie. Sunt fericită că am un copil sănătos, însă îmi doresc ca un număr cât mai mare de copii din România să nu aibă probleme de sănătate. Putem să îi ajutăm”, a declarat Magda Vasiliu.

„Este foarte trist că mulţi bebeluşi din comunităţile rurale defavorizate nu beneficiază de îngrijire corespunzătoare. Din această cauză ajung să se confrunte cu grave probleme de sănătate care le pot afecta evoluţia pentru totdeauna. Oamenii trebuie să fie conştienţi că pot ajuta aceşti copii, că le pot oferi şansa de a creşte sănătoşi”, a declarat Simona Bălănescu.

Pentru susţinerea campaniei, World Vision România a încheiat parteneriate şi cu Radio România Actualităţi, Radio România Oltenia şi Radio Itsy Bitsy.
 
Implică-te şi tu şi oferă-le bebeluşilor defavorizaţi şansa de a creşte sănătoşi!

www.mamebunecopiisanatosi.ro
www.worldvision.ro

Despre World Vision România
World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.
Despre campania „Mame bune, copii sănătoşi”
Din 2009, la nivel mondial, World Vision International desfăşoară o campanie globală amplă - “Child Health Now”. Pornind de la aceasta, World Vision a dezvoltat în România programul “Mame bune, copii sănătoşi” ce îşi propune îmbunătăţirea stării de sănătate şi nutriţie a gravidei şi a copilului mic din mediile rural defavorizate.
Intervenţiile World Vision în cadrul campaniei „Mame bune, copii sănătoşi” constau în:

· Educarea asistenţilor medicali şi a asistenţilor comunitari din zonele rurale privind sănătatea şi nutriţia mamei şi copilului mic;
· Educarea femeilor însărcinate şi constientizarea lor privind riscurile şi consecinţele deosebit de grave pe care anemia le are asupra lor, a fătului şi copilului de sub 2 ani;
· Educarea femeilor însărcinate şi a mamelor cu privire la creşterea, îngrijirea şi necesităţile copilului cu vârstă până în 2 ani (cu accent pe promovarea unei alimentaţii sănătoase);
· Facilitarea accesului la asistenţă medicală primară în timpul sarcinii: efectuarea analizelor de sânge/ urină obligatorii (laborator mobil de analize);

La nivel mondial, aproape 9 milioane de copii sub 5 ani mor anual din cauze cum ar fi pneumonia, diareea, malaria. Toate aceste cauze pot fi prevenite prin intervenţii simple şi ieftine cum ar fi: o nutriţie mai bună, asistenţă medicală corespunzătoare la naştere, recunoaşterea timpurie şi tratamentul bolilor copilăriei. Ca urmare, numeroşi lideri mondiali, politicieni, membri ai societăţii civile şi ONG-uri, printre care şi World Vision, şi-au exprimat intenţia de a milita pentru reducerea cu 75% a mortalităţii infantile şi reducerea cu două treimi a mortalităţii materne la nivel mondial până în 2015, aceste obiective numarându-se de altfel printre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. 
            

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii