Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi activităţi Cultural-Ştiinţifice la Muzeul Callatis

ro

27 Oct, 2010 13:38 5066 Marime text
dr_sorin_marcel_colesniuc_ziua_fortelor_navale.jpgMuzeul de Arheologie Callatis Mangalia şi Primăria Municipiului Mangalia au organizat, în ultimile zile, mai multe activităţi cultural-ştiinţifice.

“Activităţile noastre au început în data de 22 octombrie, când Forţele Navale Române au împlinit 150 de ani de existenţă. Cu acest prilej am ţinut un discurs la Statuia marinarului roman, amplasată lângă Filiala Mangalia a Muzeului Marinei Române, unde am prezentat un scurt istoric al înfiinţării Forţelor Navale Române. Au fost prezenţi numeroşi marinari şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

dsc00910.jpgÎn ziua de 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, am susţinut un alt discurs la Monumentul Eroilor, din centrul Mangaliei, unde am vorbit despre semnificaţia acestei zile. Tot în ziua de 25 octombrie am organizat, la sediul muzeului callatian, o activitate cultural-ştiinţifică dedicată Zilei Armatei Române. Au participat elevii Școlii cu clasele I–VIII Dulceşti, însoţiţi de înv. Anişoara Ionela Roşca şi înv. Violeta Stan.După ce le-am vorbit tinerilor despre importanţa acestei zile pentru istoria românilor, elevii au susţinut un moment artistic interpretând mai multe cântece patriotice.

dsc00915.jpgMuzeograf Liliana Vioiu le-a povestit despre faptele de arme ale ostaşilor români. La final le-au fost prezentate istoria cetăţii Callatis şi exponatele aflate în expoziţia de bază a muzeului.
În sfârşit, în ziua de 26 octombrie, am organizat, tot la sediul muzeului, o activitate cultural-ştiinţifică intitulată Sf. Dimitrie. Au fost prezenţi, de această dată, preşcolarii grupelor pregătitoare de la Grădiniţa nr. 4 Mangalia, însoţiţi de ed. Sapadin Zeinel şi ed. Ligia Lapadat.

dsc00953.jpgColega Liliana Vioiu a realizat câteva materiale în PowerPoint, în care a prezentat viaţa Sf. Dimitrie. La eveniment a fost prezent şi preotul George Tudor, de la Biserica Sf. Nicolae din Mangalia, cel care a reuşit să capteze atenţia copiilor cu povestirile legate de viaţa acestui sfânt din calendarul creştin-ortodox, dar şi cu alte povestiri religioase,” a declarat directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel COLESNIUC.

Data: 26.10.2010   

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii