Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni Cristian David cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris

ro

01 Feb, 2013 19:41 813 Marime text

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, l-a primit astăzi, 1 februarie 2013, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la București, Martin Harris.

Cei doi oficiali au avut o primă întâlnire, în contextul investirii în funcția de ministru delegat al românilor de pretutindeni a domnului Cristian David.

Ministrul delegat a prezentat direcțiile de acțiune din mandatul său, explicând rolul de coordonare în legătură cu problematica românilor de pretutindeni, care acoperă domenii de activitate aflate în gestionarea mai multor ministere.

A arătat preocuparea pentru evoluția situației pieței forței de muncă din Marea Britanie în perspectiva liberalizării și a efectelor acestei măsuri asupra cetățenilor români. Demnitarul român a explicat că trebuie să primeze datele și realitățile științifice și nu abordările emoționale, pentru a asigura efecte benefice de ambele părți. De asemenea, a oferit disponibilitatea colaborării în vederea unei bune comunicări care să reflecte aspectele pozitive.

Oficialul britanic a reconfirmat sprijinul guvernului său, accentuând asupra deschiderii acestuia către un parteneriat puternic între cele două țări, care să maximizeze beneficiile fenomenului imigraționist pentru cetățenii ambelor state.

În încheiere, s-a căzut de acord că gestionarea problemelor privind fluxurile migratorii reprezintă o temă complexă, a cărei rezolvare trebuie făcută în conformitate cu spiritul și normele europene în materie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii