Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se fac noi angajări la Primărie Lucrări în centrul oraşului, dar şi în zona apelor termale, la Hârşova

ro

01 Aug, 2013 00:00 2590 Marime text
Edilul Tudor Nădrag a primit sprijin din partea Consiliului Judeţean Constanţa pentru a realiza un foraj de alimentare cu apă în zona apelor termale, în vederea unei mai bune valorificări a acesteia. „Ca în fiecare an, sunt prezenţi sute de oameni pentru pescuit, dar în primul rând pentru a face o cură de ape termale, care sunt apreciate de unii ca fiind cele mai bune din ţară. Sunt veniţi cu rulote, cu corturi, şi nu li se percep taxe pentru campare”, a precizat şeful autorităţii locale.
În timp ce o echipa a Primăriei oraşului lucrează în zona apelor termale, o alta realizează lucrări edilitare în centrul urbei, prin placarea cu marmură şi pavele. Se intervine, cu costuri reduse, şi pentru reparaţia şi plombarea străzilor din oraş, cu beton asfaltic achiziţionat de la staţia Cuza Vodă a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, a menţionat primarul Tudor Nădrag.

Lucrările de amenajare a celor trei drumuri de exploatare sunt şi acestea în plină desfăşurare, edilul estimând că în patru luni vor fi gata.
Cât de curând, pe panourile electronice recent inaugurate, pe lângă fotografii vor fi postate şi înregistrări video referitoare la activităţile sociale, edilitare, culturale, economice, educaţionale şi religioase din oraş. Şeful autorităţii locale lucrează în această perioadă şi la modificarea organigramei Primăriei oraşului Hârşova, fiind necesar personal pentru monitorizarea informaţiilor furnizate de cele 130 de camere de supraveghere instalate de curând în oraş. „Cele 130 de camere sunt de un real folos. Pe măsură ce ne vom însuşi acest sistem în mod eficient, luăm în calcul să înmulţim numărul camerelor de supraveghere. Mai întâi trebuie însă să fim în măsură să exploatăm informaţiile furnizate de aceste camere. Momentan, doi angajaţi, unul de la Poliţia Locală, celălalt de la Evidenţa Populaţiei, au atribuţii în acest sens”, a declarat edilul, care susţine că în două luni Primăria va angaja trei oameni special pentru acest serviciu. Primăria oraşului Hârşova nu se numără printre autorităţile locale afectate de Ordonanţa 77/2013 privind desfiinţarea posturilor vacante, a precizat Tudor Nădrag. „Avem 105 posturi şi am reuşit să le menţinem şi pe cele opt vacante, pe care le-am desfiinţat şi apoi le-am redistribuit pe alte organisme funcţionale”, a mărturisit edilul oraşului Hârşova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii