Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au finalizat lucrările de reabilitare a Liceului „I.C. Brătianu” din Nicolae Bălcescu

ro

12 Sep, 2013 00:00 1945 Marime text
Primarul Viorel Bălan susţine că zilele următoare va avea loc recepţia lucrărilor de reabilitare a Liceului „I.C. Brătianu” din Nicolae Bălcescu, demarate în urmă cu un an. Modernizarea unităţii de învăţământ s-a realizat prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu bani de la Ministerul Educaţiei. Valoarea lucrărilor a fost în sumă de 2.500.000 de lei. „Peste două zile urmează să asfaltăm cu fonduri proprii curtea şcolii, lucrare care nu a fost prevăzută în proiect”, a precizat, ieri, şeful autorităţii locale. Primarul Viorel Bălan a mai menţionat că „şcoala s-a aflat în reparaţii capitale, executându-se lucrări de consolidare a clădirii”. De asemenea, grupurile sanitare au fost mutate în interiorul liceului, mobilierul şcolar a fost înlocuit şi au fost aduse table noi. Astfel, 530 de tineri vor începe anul şcolar în condiţii moderne.

Şeful autorităţii locale a subliniat şi că celelalte instituţii din comună (2 şcoli şi 3 grădiniţe) sunt pregătite pentru debutul noului an şcolar. „Am participat mereu la festivităţile de deschidere a anului şcolar, aşa că şi anul acesta voi fi alături de elevi”, a declarat şeful autorităţii locale.
În altă ordine de idei, primarul Viorel Bălan a precizat că vineri va avea loc recepţia la drumul de exploatare, proiect realizat cu fonduri europene. De asemenea, construcţia clădirii anexă a Primăriei, unde vor fi mutate şedinţele Consiliului Local şi arhiva, a fost finalizată. Potrivit şefului autorităţii locale, au mai rămas de executat ultimele retuşuri în exterior şi de mobilat noul sediu. „Mobila o să o confecţionăm noi, cu oamenii de la SRL-ul Consiliului Local, ceea ce înseamnă costuri mai mici”, a explicat primarul Viorel Bălan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii